EDİTÖRDEN

Korona Sonrası Dünyada İntihar Dalgası Bekleniyor

Mirat Haber Ajansı

Korona etkisiyle dünyada artan ölümlerin yanısıra artan sinsi bir tehlike olarak psikolojik çöküşün Korona ile olan ölümlere yakın sayılarda kurban alabileceği tahmin edilmekte. Özellikle Batı ülkelerinde yalnızlık, korku, işten atılma ve sevgisizlik nedenleriyle başlayan ruhsal sorunların bu ülkelerde depresyona bağlı hastalıkları, intihar oranlarını, uyuşturucu kullanımını ve alkolizm nedeniyle ölümleri çok yukarılara çıkarması beklenmekte. Örnek olarak Amerika’daki federal madde zararı ve ruhsal sağlık kurumunum (Substance Abuse and Mental Health Services Administration) ülke çapında bu konuda hazırlık ve bilgilenme için 110 milyon Dolar ayırdığı bildirildi. National Council for Behavioral Health ve American Academy of Addiction Medicine adlı bilimsel kuruluşlarsa ABD için artan madde bağımlılığını kontrol altına almak için asgari 38.5 milyar dolarlık bir yatırımın gerektiğini iddia ettiler.

Sadece Amerika’da yılda 40 bin kişi intihardan, bunun çok üstünde alkol ve madde bağımlı ölümlerden hayatını kaybetmekte. Ancak ruhi sorunlardan kaynaklı ölümlerin gerçek sayısını bilmek zor. Alkol ve madde sonucu ölümler genelde gizlenirken, çoğu ilaçla yapılan ya da kazaya benzeyen intiharları tesbit etmek güç. Depresyon sonucu tetiklenen, diyabet, tansiyon ve kanser rahatsızlıkları da genelde bilinmemekte. Uzmanlar tarafından toplumun alışık olduğu normal rutinden çıkması sonucu ruhsal sorunların ve buna bağlı ölüm süreçlerinin artması beklenmekte.

Recent Posts

  • Ekonomi

KAPİTALİST EKONOMİ ÇÖKMEK ÜZERE/ TBMM GÖREVE

Bizde üniversite ve hayata hakim olan ekonomistler kapitalizme şartlanmışlardır. Siz, siz olun onları dinlemeyin ve…

3 dakika ago
  • Makale

DAHA İYİ BİR ANNE OLMAK İSTİYORSAK

Severek okuduğum bir köşe yazarı annelerin üzerine çok gidildiğinden bahsetmiş.21.yy annesinin çok yalnız olduğundan, sürekli…

34 dakika ago
  • Gündem

HÜSNÜ AKTAŞ’TAN YEREL SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Yazar Hüsnü Aktaş Misak Dergisi Mayıs sayısında, “Belediye Seçimleri, Cumhur İttifakının Zaafları ve Siyasi Ahlak”…

1 saat ago
  • Makale

SELÂM SİZİN ÜZERİNİZE OLSUN

Ya da Kur’an’da selâm... -Selâm nedir? ‘Selâm’ın aslı, ‘se-li-me’ fiili sözlükte; dış ve iç âfetlerden…

1 saat ago
  • Ekonomi

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR AK Parti’nin iktidara geldiği ilk dönemlerde adil ve üretken bir…

17 saat ago
  • Gündem

BEDAVA İNCİL TEHLİKESİ

Bedava İncil Tehlikesi 18 Nisan 2024 tarihinde sitemizde yayınlanan haberimizde, Devlet-i Aliyye Ocakları Bilecik İl…

18 saat ago