islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Koronavirüs ABD’yi Resmen Kırıp Geçiyor

Koronavirüs ABD’yi Resmen Kırıp Geçiyor

Koronavirüs salgını ABD’yi resmen vurdu. Sağlık Sisteminin çöktüğü ABD’de ölümler milyon sınırına dayanırken vaka sayısı 100 milyon sınırına yaklaşıyor. Haberi hazırladığımız saatte covid-19 dolayısıyla ölen ABD vatandaşı sayısı 823.390 olarak kayda geçti.

ABD’de salgınla baş edebilmek için anayasal düzenlemeler gerekli ancak mevcut siyasi yapı buna izin vermiyor. Eyaletler, başta sağlık ve bireysel haklar ile ilgili kendi içlerinde tamamen özgür durumdalar. Siyasal ayrışımında etkisiyle genel sağlık politikalarında önleyici tedbirler yetersiz kalıyor.

Doğu eyaletlerinin tamamının büyük bir salgın etkisinde olduğu ABD’nin Orta batı ve Kuzeydoğu eyaletleri virüs salgınını kontrol altına almak için mücadele ederken, ülke günde ortalama 120.000 vaka tespiti yapılıyor.

Salgının başlangıcından bu yana ülke çapında 820 binin üzerinde Amerikan vatandaşı koronavirüsten dolayı öldü.

ABD’de koronavirüse en çok kayıp veren yaş grubu ise 65 ve üstü.  65 yaş ve üstü Amerikalılar bu ölümlerin yaklaşık dörtte üçünü oluşturuyor.

New Hampshire ve Rhode Island’da kişi başına düşen son vakalarda ülkeyi içinden çıkılmaz hale getirmiş durumda. Her iki eyalette de enfeksiyon oranları hızla artmaya devam ediyor.

Midwest’teki hastaneler, koronavirüs hastalarının akınını tedavi etmek için zorlanıyor. Michigan, Indiana ve Ohio, ülkedeki en yüksek koronavirüs hastane yatış oranlarına sahip.

Delta varyantı, Amerika Birleşik Devletleri’nde baskın güç olmaya devam ediyor. Washington Eyaleti’nde ve ülkenin diğer bölgelerinde kendine yer edinen Omicron varyantının önümüzdeki haftalarda bu eğilimleri nasıl etkileyeceği henüz bilinmiyor .

Amerika Birleşik Devletlerinde aşılanma oranı yüzde 61 bir olduğu resmi makamlarca belirtiliyor. Amerikan Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre ülkede her gün yaklaşık iki milyon doz uygulanıyor, bu rakam destekleyici aşıları da içeriyor.

Aşılı ve aşısız oranları

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden elde edilen veriler, aşılanmamış kişilerin, pozitif test yapmak veya Covid-19’dan dolayı ölüm oranları tam aşılı olanlara göre çok daha büyük bir risk altında olduğunu göstermektedir. Amerika Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinde bugün 22 eyaletin verileri karşılaştırılmalı olarak paylaşılarak ülkenin karşı karşıya bulunduğu felaket gözler önüne seriliyor.

ABD’de Koronavirüsten dolayı her gün 100 bin Amerikan vatandaşı hastanelere müracaat ediyor.

 

ETİKETLER: Koronavirüs
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.