islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kral Hastanede, Malezya İktidar Mücadelesi Devam

Kral Hastanede, Malezya İktidar Mücadelesi Devam

Mirat Haber Ajansı

Bir saray yetkilisi Cuma günü yaptığı açıklamada, Malezya Kralı Sultan Abdullah’ın hastanede gözetim altında olduğu için bir hafta boyunca kimseyle görüşemeyeceğini belirtti. Muhalefet lideri Enver İbrahim, yeni bir hükümet kurmak için kendisiyle bir görüşme arayışındaydı. Enver bu hafta, Başbakan Muhyiddin Yasin’i devirmek için parlamentodaki milletvekillerinden “güçlü, müthiş” bir çoğunluk elde ettiğini söylemiş ve yeni hükümeti kurmaya hazır olduğunu belirtmişti. Başbakan adayı, kralı hükümeti kuracak sayılara sahip olduğuna ikna etmesi gerekiyor.

Parlamentoda çok ince bir çoğunluğa sahip olan mevcut Başbakan Muhyiddin, Enver’in iddialarını reddetti ve anayasal bir süreç içinde bunu kanıtlaması için ona meydan okudu. Kral, Malezya’da büyük ölçüde törensel bir rol oynuyor, ancak kendi görüşüne göre parlamentoda çoğunluğa sahip olabilecek bir başbakan atayabiliyor. Ayrıca, parlamentoyu feshedebiliyor ve başbakanın tavsiyesi üzerine seçim sürecini başlatabiliyor. Enver’in Salı günü kralla görüşmesi planlanmıştı, ancak kralın durumunun iyi olmadığı ve hastaneye kaldırılması gerektiği için randevularının iptal edilmesi gerekiyordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.