islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5542
EURO
34,8270
ALTIN
2.430,56
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Küçük Kızları kaçırıp terörist kadroya alıyorlar

Küçük Kızları kaçırıp terörist kadroya alıyorlar
24 Kasım 2021 18:07
A+
A-

Küçük Kızları kaçırıp terörist kadroya alıyorlar

YPG/PKK’lı teröristler Suriyenin kuzeyinde işgal ettiği Haseke ilinde 15 yaşında üç kız çocuğunu kaçırdılar.Kaçırma nedenleri kendi silahlı kadrolarına eleman katmak

YPG/PKK’lı teröristler, “çocuk savaşçı” kadrosu için 21 Kasım’da Haseke’nin Amuda ilçesinde 2006 doğumlu Hediyye Abdürrahim Anter, Evin Celal Halil ve Ayana İdris İbrahim’i kaçırarak alıkoydu.

Yaşanan bu acı olay bir ilk değildi.Daha öncede bir çok çocuğu zorla kaçırmış ve kendi kadrolarında savaşmak zorunda bırakılıyorlar. YPG/PKK’lı teröristler 13 yaşındaki Simaf Muhammed Salih Osman ile 16 yaşındaki Ahed Abdülgani Emin’i, 23 Ağustos’ta da 16 yaşındaki Muhammed İbrahim Cafer ile 13 yaşındaki Vail Adnan İbrahim’i alıkoymuştu.

YPG/PKK, kaçırdığı söz konusu çocukları Haseke’deki sözde eğitim kamplarına götürüyor

 

YPG/PKK’nın, çocukları “savaşçı” olarak kullanması raporlara yansımıştı

Terör örgütü YPG/PKK’nın çocukları savaştırması, ABD Dışişleri Bakanlığının 26 Haziran 2020’de yayımladığı “2020 İnsan Kaçakçılığı Raporu”nda da yer almıştı.

 

Raporda, “YPG, Suriye’nin kuzeybatısındaki sığınma kamplarından 12 yaşındaki kız ve erkek çocuklarını bile zorla silah altına almaya ve kullanmaya devam etti.” ifadesine yer verilmişti.

 

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, 16 Ocak 2020’de yayımladığı raporda, YPG/PKK’lı teröristlerin, Suriye’de çocukları savaşçı olarak kullandığına dair yeni bulguları paylaşmıştı.

 

BM Genel Sekreteri’nin “silahlı çatışmalarda çocuklar” konusundaki özel temsilcisi Virginia Gamba, 29 Haziran 2019’da, BM Cenevre Ofisi’nde bir araya geldiği YPG/PKK elebaşlarından “Mazlum Abdi” kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile “örgütün bünyesindeki çocuk savaşçıları bırakması için” eylem planına resmi törenle imza atmıştı.

 

Sonrasında bu durumun son bulduğuna ilişkin BM veya diğer uluslararası kurumlarca herhangi bir rapor yayımlanmadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.