islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5709
EURO
34,9658
ALTIN
2.445,80
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kudüs’ü Satıp Kurtaralım mı?!

Kudüs’ü Satıp Kurtaralım mı?!
13 Aralık 2017 07:51
A+
A-

Dünyada haklı olmak yetmiyor. Güçlüde olmak zorundasınız. Birleşmiş Milletler defalarca İsraili kınadığı halde, İsrail’in yine dünyaya meydan okurcasına, bildiğini okumasının iki güç aldığı nedeni var.

1.Birleşmiş Milletler nihai kararları, uluslararası  küresel finans sisteminin kontrolünde ve denetiminde olduğu için, İsrail’in aleyhinde hiç bir  sonuç gerçekleşmeyecektir.

2. Müslümanların tepkilerinde hedefe götüren doğru dürüst bir bütünlük olmadığı için; bağırarak protesto  yapan Müslümanların, İsrail’in kurduğu küresel faiz iktisadi düzeninin kendi ülkelerinde cari olarak işlerliğini sürdürülmesine müsaade etmesi.

 Müslüman ülkeler, İsrail’in  faizci  küresel  finans sistemine bağımlı hareket ettiği için, İsrail 1.5 milyar Müslümanın tepkilerini hava cıva görüyor. Kudüs meselesinin çözülmesi, iktisadi olarak Müslümanların Yahudilerin kurduğu para kredi sistemine itirazla başlamalıdır. Siz bir yandan Yahudi’nin kurduğu faizci  para kredi sistemini Müslümanlar olarak uygulayacak ve buna ses çıkarmayacaksınız, sonra ‘’Kudüs İslamındır” diye bağırarak sorunun çözülmesini isteyeceksiniz öyle mi?!

 Bunun çözüm  getirmeyeceğini artık Müslümanlar görmelidir. Müslümanlar faizi yendiği zaman Yahudi’yi de yenecektir. Siz faizci sistemi benimsediğiniz  sürece, kaçınılmaz olarak İsrail’in küresel finans eliyle, iktisadi egemenliğine  boyun eğeceksiniz. Sadece tepkileriniz meydanlarda enerji boşalması olarak  kalacaktır.  O halde Müslümanlar  Kudüs’ü kurtarmak istiyorsa, önce Allah ile savaşmayı bırakmak zorundadır.

 Neden durup dururken Kudüs gündeme geldi?

 ABD’nin  Kudüs’ü  İsrail’in başkenti ilan etmesi ilk defa gündeme gelmedi. Her defasında  ertelenen bir şeydi bu. Şimdi Trump bunu  ben başardım diyorsa, şunu sormamız lazım ; Trump bunu gündeme neden getirdi? Kanaatimiz odur ki Trump, iç siyasetinde  başkanlığı kaybedecek bir noktaya gelmeseydi, bu kadar bir riski  göze almazdı.

 Stratejik olarak kim ne kazanacak? kim ne kaybedecek?

Var olan gerçekler ve  olasalıklar  nedir? diye sorduğumuzda şu çıkıyor karşımıza;  İsrail, parlamentosunu Kudüs’e zaten taşımış, bakanlıklarının bir  kısmı  Kudüs de. Bunu Filistin yönetimi de halkı da biliyordu, İslam dünyasında. O zaman  tepki yoktu.  Şimdi ABD bunu resmi olarak açıklayınca herkes ayağa kalkıyor.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak  ilan etmesinden dolayı İslam dünyasının tepki göstereceğini bilmiyor mu ? Evet biliyordu. Peki buna rağmen bunu neden  yaptı? Bu tepkilerin boş olduğunu bildiği için.  Bu arada Rusya’nın tepkisinin düşük perdeden olması  neden ?  ABD’nin Suriye’nin kaderinin tayininde Beşer Esad’ın da  görüşmelerde olmasını ben kabul ederim  rüşveti mi?

 ABD, Mısır’dan ve Arabistan’dan Kudüs konusunda garantisini almıştı. Burada ilginç olan Avrupa’nın da ilk etapta  buna sözde bir tepki göstermesidir. Zaman onların tepkilerini de İsrail’in lehine çevirecektir, bugüne kadar hep olduğu gibi. 

Gördüklerimiz:

 1.ABD başkanı Trump, yahudi lobisi tarafından sıkıştırılmış olup, adeta basının önüne geçip  Müslümanların gözleri önünde, ben  Kudüs’ü  İsrail’in başkenti tanıyorum dedirttirildi. Bu açıklamadan sonra küresel finans merkezi FED,  ABD üzerinde kontrolünü,  Trump’un Senatodan geçiremediği  vergi indirimini destekleyeceği mesajını verdi. Bu  indirim bütçenin  üzerine yılda 1 trilyon dolar yük bindirecek kadar büyük bir bütçe.

2.Suriye’de  başarısız olan ABD,  YPG üzerinden İŞİD/DEAŞ’a Suriye’den koludor açarak ; Mısır Sina yarım adasına, Yemen’e ve Afganistan’a taşıdı. Tabiki 4 bin tır silah sevkıyatında İŞİD/DEAŞ silahlarınında ABD tarafından taşınması yapıldı.

3. BOP sürecinde yeni kaoslar ve politikaların ABD’ye hizmet etmesi için, silah satışlarını Arabistan  üzerinden güçlendirdi. Arabistan’a saray darbesi yaptırdı. Ilımlı İslam açıklamalarını yaptırdı. Bölgeye silah stokunu yaptı. Böylece  BOP güneye indirildi.

4.Sıra Kudüs de  büyük bir gürültü çıkarmak için tarihsel potansiyeli kullanmaya gelmişti. Kudüs’ü kurtaracak sözde  İslami cihad örgütleri Suriye’den çıkartılarak bölgeye yayılıp hazır hale geldi. Bu terör gurupları sözde Kudüs’ü kurtarmak için İsrail’e saldıracak.

 İsrail’de bu saldırıyı dünya kamuoyunda  lehinde kullanarak; Kudüs hakimiyetini iyice pekiştirecek. Ancak Muhtemel Mısır Sina yarım adasından gelen saldırılara karşı da Golan tepelerini işgal ettiği gibi, bu terör örgütü gerekçe gösterilerek o bölgeyi de İsrail, Büyük İsrail hedeflerince  işgal edecek.

5. Bunlar Kudüs’ü kurtaracak olan mücahit guruplar olarak lanse edilecek. İslam dünyasından da  Kudüs’ü bunlar kurtarır diye destek verdirilecek. Tabi ipleri her zaman olduğu gibi ABD’nin elinde olacak.  Bu yeni terör  örgütleri ile  Kudüs gerekçe gösterilerek  saldırılara başlanılacak.

6.Bu vekalet savaşları Kudüs üzerinden daha etkili ses çıkaracağı için, bütün dünyanın dikkatini buraya toplayıp küresel finans sistemi Bitcoin ve benzeri yapılanmaları ile dünyada yeni finansal sömürü düzeneğini gerçekleştirmeye hız verecektir.

Türkiye’nin önünü kestiği Büyük Orta Doğu Projesi  durmamış, sadece  güneye indirilmiştir.

Selam ve dua ile..

Yunus Ekşi

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.