islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4432
EURO
34,7597
ALTIN
2.441,10
BIST
9.919,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Uluslararası Müslüman Yardım Kuruluşunda Yolsuzluk İddiası

Uluslararası Müslüman Yardım Kuruluşunda Yolsuzluk İddiası

Mirat Haber Ajansı

Muslim Aid (Müslüman Yardım) adlı İngiltere merkezli uluslararası yardım kuruluşunun icra kurulu başkanı Cihangir Malik hakkında, mali aklanma elde edememesinin ardından hayır işlerinde kötü yönetim ve kötü muamele iddialarıyla soruşturma başlatıldı. İngiltere’deki bir Müslüman cemaati medya platformu olan 5Pillars’a göre, ülkedeki milli yardım faaliyetleri komisyonunca yürütülen bu soruşturma çok sayıda Muslim Aid personeli tarafından da desteklenmekte.

Komisyonca tebliğ edilen karara göre, Cihangir Malik ve mütevelli heyetinin derhal kuruluşun ali menfaatleri için istifa etmesi talep edilmekte. Malik ise üç yıl önce atandığından beri sürekli benzeri şekilde denetlediğini iddia ediyor. Hakkındaki suçlamalar arasında 5 milyon Sterlin üzerinde mali açık, huzursuz bir ortam içinde adaletsizlik ve kayırmacılık kültürü, mütevelli heyetlerinde bağımsızlık karar eksikliği, kötü projelerle mali israf, Operasyon Şefi ve Mali Direktör de dahil personelde sürekli değişiklikler, bir zekat politikasının uygulanamaması gibi konular yer almakta.

5Pillars, Muslim Aid personelinde mali konular netleşene kadar bağış toplamak istemeyenler bulunduğunu bildirerek Cihangir Malik de dahil olmak üzere yardım derneğindeki kıdemli yönetim arasında yakın tarihli bir toplantının telefon kayıtlarını elde ederek örgütte bir zekat politikası olmadığını doğruladı. Müslüman yardım kuruluşlarının, zekat parasının nasıl toplandığını ve dağıtıldığını belirten açık ve ayrıntılı bir zekat politikası belgesi olması gerektiği, aksi takdirde toplanan paraların amacı dışı ihtiyaç duymayanlara dağıtılabileceği bildirilmekte.

Bununla birlikte incelemeler devam etmekte ve İngiltere’de Müslüman yardım kuruluşlarına diğerlerinden çok daha fazla baskı ve soruşturma yürütüldüğü de bilinmekte.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.