islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5872
EURO
34,7956
ALTIN
2.497,71
BIST
9.453,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Kur Korumalı Mevduat 150 Milyara Yaklaştı!

Kur Korumalı Mevduat 150 Milyara Yaklaştı!

Kur korumalı hesaplarda biriken para miktarı 150 milyar liraya yaklaştı. Önceki akşam itibariyle 147 milyar lirayı bulan rakamın dünkü girişle birlikte 150 milyar liraya yaklaştığı ifade edildi. Hazine Bakanlığı, Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı’na ilişkin merak edilen soru ve cevapları ile ne kadar getiri elde edileceğine ilişkin örnek senaryoları derledi.

Dövizdeki köpüğü almak için devreye alınan kur korumalı hesapta yaklaşık bir ay geride kaldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat’ta biriken para miktarı 150 milyar liraya yaklaştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre önceki akyam 147 milyarı bulan kur korumalı hesaplardaki para miktarının dünkü işlemlerle birlikte 150 milyar lirayı bulduğu ifade edildi.

MERAK EDİLEN SORULAR CEVAP BULDU 
Hazine ve Maliye Bakanlığı, “Kur Korumalı TL Mevduat” hesabı uygulamasına ilişkin merak edilen soru ve yanıtları ile yararlanıcıların ne kadar getiri elde edeceğine ilişkin örnek senaryoları derledi. Bakanlığın internet sitesinde yer alan “10 soruda Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı” başlıklı yazıda, kimlerin başvurabileceği, dikkate alınacak kurların ne zaman ilan edildiği, hangi kurların esas alınacağı ve hesabın açılması/kapatılması gibi uygulamalara ilişkin bilgiler yer aldı.

BİRDEN FAZLA BANKADA KKH HESAP AÇILABİLİR Mİ? 
– Yararlanıcı, birden fazla bankada KKH kapsamında hesap açabilir mi? Birden fazla hesap açabilirse farklı vadelerde, tutarlarda ve para birimlerinde mevduat yatırabilir mi?

Yararlanıcının birden fazla bankada hesap açmasının önünde bir engel bulunmuyor. KKH, farklı vadelerde (3, 6, 9, 12 ay), tutarlarda ve para birimlerinde (USD/TRY, EUR/TRY ve GBP/TRY) de olabilecek.

– Müşterek hesap açılıp/açılmaması durumu ve açılması durumunda uygulanacak kriterler neler?

Müşterek hesap açmak isteyen paydaşların, kur korumalı hesap açmak için gerekli kriterleri sağlaması durumunda müşterek olarak da hesap açabilmesi öngörülüyor.

KIRIK VADE UYGULAMASI YOK
– 3, 6, 9 ay ve 1 yıl olarak belirlenen vadelerinin bu vadeye tekabül edecek şekilde kırık vade olarak belirlenmesi mümkün mü?

Bu hesaplar 3, 6, 9 ay ve 1 yıl olarak açılabilmektedir. Vade sonunun iş günü dışında bir güne denk gelmesi durumunda takip eden ilk iş günü vade sonu tarihi olarak kabul edilebilir. Bunun dışında kırık vade uygulaması öngörülmüyor.

– Yararlanıcı, açtığı hesabı vadesinden önce kapatırsa aynı kişiye yeniden hesap açılabilir mi?

Yararlanıcı, açtığı hesabı vadesinden önce kapatırsa yeniden hesap açmasının önünde bir engel bulunmuyor.

– Kur Korumalı Hesabı (KKH) kimler açabilir? Hesap sahibinin ‘yurt dışında işçi, serbest meslek ve müstakil iş sahibi Türk vatandaşı ya da Türkiye’de kanuni yerleşim yeri bulunan gerçek kişi olması’ gerekmektedir.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.