islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4752
EURO
34,8856
ALTIN
2.433,53
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

KUR’ÂN PENCERESİNDEN 6 ŞUBAT

KUR’ÂN PENCERESİNDEN 6 ŞUBAT
6 Şubat 2024 11:00
A+
A-

6  Şubat’ı yaşadık. Böylece hepimiz denemeye uğratıldık. Bazılarımız gerekli dersleri aldı, sabretti, görevlerini yaptı ve manen kazandı.

Bazılarımızın kayıpları hâla devam ediyor.

Bir yıldır konuşuluyor. Sözün bittiği yerdeyiz. İstedik ki 6 Şubata Kur’ân ışığında farklı iki pencereden bakalım:

KURÂN PENCERESİNDEN I

{Beni anın ki, Ben de sizi anayım; Bana şükredin ve Beni inkar etmeyin.

SİZ EY imana ermiş olanlar! Sarsılmaz bir sabır ve namaz ile yardım arayın; zira, unutmayın, Allah zorluklara karşı sabredenlerle birliktedir.

Allah yolunda öldürülenler “ölü” demeyin: Hayır, onlar yaşıyor, ama siz farkında değilsiniz.

Muhakkak ki, ölüm tehlikesiyle ve açlıkla, dünya malının, canın ve (alın teri) ürünlerinin kaybı ile sizi sınayacağız. Ama zorluklara karşı sabredenlere iyi haberler müjdele.

Ki, onların başına bir musibet gelince, “Doğrusu biz Allah’a aidiz ve muhakkak O’na döneceğiz!” derler.

İşte Rablerinin nimetleri ve lütfu onlar içindir ve doğru yol üzerinde olanlar işte onlardır!} (Bakara 152-157)

KURÂN PENCERESİNDEN II

[(Ey Yükümlü İnsan!) Biz, senden önceki toplumlara da mesajlarımızı gönderdik ve onları sıkıntı ve zorluklara uğrattık ki tevazu ile boyun eğsinler.

Ama tarafımızdan takdir edilen bir sıkıntıya uğratıldıkları zaman tevazu göstermediler, tersine kalplerinin katılığı arttı, çünkü Şeytan bütün yaptıklarını onlara güzel gösterdi.

Sonra, kendilerine yapılan uyarıları gözardı ettiklerinde bütün (güzel) şeylerin kapılarını onlara ardına kadar açtık ve kendilerine bağışlanan şeylerden zevk alarak yararlanmaya devam ederlerken onları apansız yakaladık: işte o anda bütün ümitlerini kaybettiler; ve (sonunda), zulüm işlemeye şartlanmış olan o toplumların son kalıntıları da yok olup gitti. Bütün övgüler yalnız Allaha mahsustur, bütün âlemlerin Rabbine”]     (Enam 42-46)

MİRATHABER.COM – YOUTUBE- 

ETİKETLER: Manşet