islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5487
EURO
34,8620
ALTIN
2.424,10
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

6 Şubat Depremi Niçin Kıyamete Benzetiliyor?

6 Şubat Depremi Niçin Kıyamete Benzetiliyor?
27 Şubat 2023 11:44
A+
A-

Birleşmiş Milletler yetkilisi inceledi: Kıyamet yeri

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’nın Yönetici Direktörü David Beasley incelemelerde bulunduğu Antakya’da 6 Şubat 2023’de vuku bulan  depremde yaşanan yıkımı görünce “Türkiye’nin güneyinde kıyametten sahnelerle karşılaştım. Gördüklerimi tek bir kelimeyle anlatabilirim: Kıyamet” ifadesini kullandı.

Yorumumuz

Hz. Adem’den Hz. Muhammed’e bütün peygamberin tebliğlerinde yer alan Kıyamet, İslam’ın iman esaslarından biri olan ahiret hayatını başlatacak  dehşet verici depremler bütünüdür.

Yeryüzünü bütün insanların sorgulanacağı dümdüz bir sorgulama alanı haline getirecek olan Kıyamet, yıkımı büyük olan depremlerin de kendisine benzetildiği büyük mü büyük bir olaydır.

Muhtemelen dünyada pek çok musibete tanıklık etmiş  bir gayrı müslim olan David Beasley  Kıyamet benzetmesini yapma gereğini duymuş, bize de Kıyamet’i hatırlatmıştır. Aslında Depremlerin bir amacı da insanlara Kıyamet’i ve Kıyamet sonrasını hatırlatmaktır.

Mirat haber ekibi olarak biz de Ali Rıza Demircan hocamızdan alıntı yapıp Kıyamet’i tanıtarak hatırlatmak istiyoruz.

Kur’ân-i Kerıme Göre Kıyamet

Ahiret  Hayatına  îman  İslâm  Dini’nin  îman  esaslarından  biridir.  Ahiret hayatını başlatacak olan Kıyamet’in  vuku bulacağına îman da Ahiret Hayatı’na inancın zaruri bir sonucudur.

Kıyamet konusunda bilgi kaynağımız olan Kur’ân’a  göre  Kıyamet,  “Sarsıntısı  pek  büyük  olacak,  kulakları  sağır  edercesine  korkunç  bir  gürültü  ile gelecek, felaketi bütün varlıkları kaplayıp kuşatacak, çok büyük bir beladır.”

O’nun vukuu da şöyle olacaktır:

Gök yarıldığı zaman; güneş dürüldüğü zaman, yıldızlar dökülüp saçıldığı zaman, yer yüzü şiddetle sarsıldığı ve içindeki ağırlıkları çıkarıp dışarıya akıttığı zaman, dağlar yürütülüp toz duman olduğu zaman,  denizler yarılıp fışkırtıldığı ve alev alev tutuşturulduğu  zaman,  böylece  yerin  başka  yere,  göklerin  de  başka  göklere  çevrileceği zaman…

O gün insanlar amelleri kendilerine gösterilmek için kabirlerinden bölük bölük çıkacak ve her bir insan ‘kaçış nereye’ diyecek. Hiçbir sığınak bulunamayacak. O gün herkesin varıp duracağı yer ancak Rabbin huzuru olacaktır.

Artık  kim  zerre  miktarı  hayır  yapmışsa onun  sevabını  görüp  mükâfatını  alacak.  Kim  de  zerre  miktar  şer yapmışsa onun cezasını görüp bulacaktır.”

Evet Depremlerin özel bir amacı açıklanan şekliyle Kıyameti ve ötesinde gerçekleşecek olan Cenneti ve Cehennemi hatırlatmaktır…Nitekim halkımızda deremi kıyamet ile açıklamaktadır.

Bütün bu anlatımlar Kur’ân’da sunulup örneklendirilen gerçeklerin ta kendisidir. İnsanları erdemler çizgisinde görevlendirmedir, yaşam ümidi ve sevincini artırmadır.

 

ETİKETLER: Manşet