islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3847
EURO
35,0605
ALTIN
2.325,56
BIST
9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kur’ân’da Neler Var? II NEBİLER-RESÜLLER – KUTSAL KİTAPLAR

Kur’ân’da Neler Var? II NEBİLER-RESÜLLER – KUTSAL KİTAPLAR

4. Kur’ânda, İnsanlık tarihinin yıldızları olan Nebiler-Resuller (Peygamber) ve onların tebliği olan Kutsal kitaplarla ilgili bilgiler var. Allah’ın Peygamberlerine ve buyruklarına inanmayıp isyan eden ve insanlar üzerinde zalimleşerek sömürücü düzenler kuran azgın inkârcıların ve bağlılarının depremler, seller, kasırgalar ve salgınlarla nasıl helak edildiklerinin anlatımları var.

Hak tanımaz kafirlerin, yönetimlerini ilahlaştıran zalimlerin ve onların izinde yürüyenlerin aynı elem verici akıbetle karşılaşacaklarının ihtarı var. (Bak. Hakka ve Kamer sûreleri; Enam 83-91: Nisa 163-166)

Kader Planı

5. Kur’â’da evrende var olan bütün varlıkların Allah tarafından bir plan dahilinde yaratıldıklarını, Yaratan’ın bilgisi dışında hiçbir oluşumun vücuda gelemeyeceğini, yaratılmışlarda görülen mücizevî ihtişamın Onun eseri olduğunu açıklayan Kader merkezli bilgiler var. Yaratılmışları ve tabiat olaylarını Allahtan başka güçlere yamayan bilim dilinin Allah’a ortak koşma olarak inkâr olduğunun duyuruları var. (Bak. Kamer 49; Enam 59, Tur 36 ve….)

Devam edecek…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.