islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5601
EURO
34,8812
ALTIN
2.435,32
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

KÜRESEL FAİZ BATAKLIĞI KURUMADAN SİNEKLERLE UĞRAŞMAK MÜSLÜMAN FERASETİNE UYMUYOR

KÜRESEL FAİZ BATAKLIĞI KURUMADAN SİNEKLERLE UĞRAŞMAK MÜSLÜMAN FERASETİNE UYMUYOR
5 Ocak 2022 16:18
A+
A-

Cumhurbaşkanımız R.Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ki Devletimiz ondokuz yıldır yeryüzü hakimiyetini elinde bulunduran beş büyüklere rağmen kalkınma, istihdam ve ihracaat alanlarında dünyada ki güç dengelerinin dikkatini çekecek kadar bir seviyeye ulaşmıştır.

Küresel güç odakları devletimizin mevcut ulaştığı gücü yok etmek veya kontrolünü ele geçirmek için iktisadi, siyasi, sosyal ve askeri her türlü yolları denemiştir. Denemeye de devam etmektedir. Devletimizin ulaşmış olduğu gücü yeryüzü hakimiyetini elinde bulunduran küresel güç çevreleri görmüş ancak içimizde ki başta nuhalefet siyasetcileri olmak üzere bir takım dış mihrakların bilerek veya bilmeyerek destekcileri olanlar bir türlü görmek istememektedirler.

Ülkemizde ki kalkınma ve istikrarı bozmak isteyen malum mihraklar dünyanın girmiş bulunduğu küresel krizden de istifade etmek suretiyle yine devletimize karşı adeta ekonomik bir savaş açmış döviz kurları üzerinden vatandaşımızı da ciddi boyutlarda etkileyen bir sürece sokmuştur. TL’nin döviz karşısında kısa süre içerisinde olması gereken rakamların çok üzerlerinde değer kaybına uğratarak halkımızı tedirginliğe ve ümitsizliğe sevk etmiştir.

Ülke olarak bizim de içerisinde bulunduğumuz küresel para sistemi uluslar arası para politikaları çerçevesinde hareket mecburiyeti nedeniyle bir takım zorluklar çekilmektedir. İşte ülkemizde de son zamanlarda yaşanan döviz kurları üzerinden oynan oyunlar bu zorlukların yansımasıdır.

Küresel para baronlarının dünya genelinde uygulanan mevcut para sisteminde dijital çağın mecburiyeti gereği köklü değişikliğe gitmek zorunda kaldıkları geçiş sürecinin kendi kontrollerinde olması için her türlü çabanın içerisinde oldukları gözlenmektedir.

Başta dolar olmak üzere küresel para sistemindeki değişikliğin kime ne yara açacağı veya kimi ortadan kaldıracağı kestirilememektedir. Ülkemizde de kur üzerinden denemesi yapılan ekonomik krizi iktidarında muktedir lideri sayesinde bir gecede korumalı TL mevduat sistemini uygulamaya koymak suretiyle tüm ekonomik çevreleri şaşkına çevirecek şekilde üç saatlik bir zaman içerisinde kurda ki balon rakamlar tepetaklak aşağılara çekilmiştir. Devletin yapmış olduğu bu karşı operasyon millet nezdinde moralleri yükseltmiş devletinin gücünü hissetmesine vesile olmuştur.

Bu sistemde, dünya genelini sarmakta olan ve her an patlak verme ihtimali bulunan yakıcı ve yıkıcı küresel ekonomik kriz karşısında devletimiz ihracaatcı firmaları ileri vadede kur garantisiyle koruma altına almış olup ayrıca bankalarda TL mevduatında kalan tasarruf sahiplerini de kur farkı garantisiyle koruma altına almış bulunmaktadır.

Piyasanın çok oynak olduğu günlerde kur ve altın üzerinden küçük tasarrufçu vatandaşların ve iş adamlarının alın teri kazanımlarının al-satcı tufeyliler tarafından şamarlanmasını engelleyecek ayrıca para piyasasının reel dengesine oturmasını sağlayacak olan kur garantili TL mevduat sistemini desteklemek bu vatanın bağımsızlığını savunmaktır. Sırf “Tayyip kindarlığı” yüzünden eleştirenler tarihi yanılgı içerisindedirler.

Bu sistemin başarısız olması için ellerinden gelen tüm imkanları seferber eden bu çevreler yaptıkları algı operasyonlarıyla vatandaş nezdinde sistemi zafiyete düşürmeye çalışmaktadırlar. Bu sistemde “Garibanın döviz sahibini fonladığı” iddiasını ortaya atan algı operatörleri de atılan bu adımın gövdenin tamamını sarmaya başlayan kanserli organın bertaraf edilmesi operasyonu olduğunu bildikleri halde sırf Cumhurbaşkanımızı siyaseten zayıflatmak amacına matuf tavırlar olduğu açıktır.

Cumhurbaşkanımızla aynı manevi değerlere sahip bazı çevreler de iyi niyetli de olsa konuyu dini açıdan ele alarak malum mihrakları sevindirmektedirler. Bu kardeşlerimiz devlet olarak bizimde mecburen zaruret gereği içerisinde yer aldığımız küresel idari ve iktisadi düzenin faiz bataklığını görmemektedirler.

Maalesef bilerek veya bilmeyerek yazık ediyoruz bu ülkenin kazanımlarına!..

Bir kısım küçük tasarruf sahibi vatandaşlarda ekonomi kahinlerinin yorumlarına ve fısıltılarına inandıkları kadar Devletimizin başı olan, devlet gücünü yöneten, ülkemizi beş büyüklerin arasına dahil etmek için canhıraş mücadele veren Cumhurbaşkanımıza inanmamazlık yapıp güven zafiyeti göstermektedirler. Halbuki dünya’nın girmekte olduğu yıkıcı ve yakıcı küresel krizde millet olarak boğuluruz!

Yine aynı çevreler tarafından ‘halkın vergilerinin bu sistemde zenginlerin döviz farkı için harcanacak’ lafları dolaştırılıyor ortalıkta!.. Yapmayın Allah aşkına!.. Bizim vergilerimiz sadece devletin sunduğu sağlık sistemindeki harcamalara yetmez!.. Etmeyin eylemeyin bu devlete ve bu devleti maharetle yöneten asrın siyasi değerine yazık ediyorsunuz!.. Kendi sağlığınızı bozduğunuz gibi toplumun genel sağlığını da bozuyorsunuz!..

Vesselam.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.