islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5540
EURO
34,9597
ALTIN
2.449,32
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Küresel Hava Trafiği Çok Yavaş İyileşiyor

Küresel Hava Trafiği Çok Yavaş İyileşiyor

Mirat Haber Ajansı

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), uluslararası hava trafiğinde iyileşmenin beklenenden daha yavaş geliştiğini bildirdi. Cenevre merkezli IATA yaptığı açıklamada, küresel yolcu trafiği karlılığının (yolcu kilometreleri başına gelirler – RPK) COVID-19 öncesi seviyelere dönüşünün önceki projeksiyondaki 2024 değil 2025’e kadar gecikeceğini söyledi.

Trafik, Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre %86,5 düştü. Mayıs ayında iç piyasalarda, özellikle de Çin’de talep arttıkça %91,0’lik daralmadan hafif bir iyileşme gösterdi. Havacılık organı, küresel yolcu numaralarının 2023’te, önceki tahminlerden bir yıl sonra da canlanmasını bekledi. ABD’de virüs sorunlarıyla ekonominin gerilemesi ve gelişmekte olan ekonomilerin devam eden uluslararası seyahat iptalleriyle sonuçlanan olaylarda IATA, küresel yolcu sayısının 2020 yılında yıllık bazda yarıdan daha fazla azalacağını bildirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.