islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3765
EURO
34,7590
ALTIN
2.432,17
BIST
10.002,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

KUZEY KORE VE JAPONYA DA DOĞRU YOLDA

KUZEY KORE VE JAPONYA DA DOĞRU YOLDA
5 Eylül 2023 10:00
A+
A-

Bu defa önce bilgi verelim sonra habere ve yoruma geçelim.

İnsan doğasıyla örtüşen İslam dini  insanlığın son hayat düzenidir. Bu hayat düzenine göre yetişkin kızlar ve kadınlar evlenebilecekleri erkekler yanında saçlar dahil yüz, eller ve topuklara bir karış kalıncaya kadar bütün vücutlarını örtmekle yükümlüdürler. Ancak giysilerin bol ve vücudun doğal rengini göstermemesi de gerekir.

Bir diğer anlatımla şort giymek ve dar pantolon giymek yasaktır. Şekli ne olursa olsun saçları açığa vurmak da yasaklar arsındadır.

Şimdi verilen bu doğru Hak bilgiler ışığında EURONEWAS TÜRKÇE’de verilen haberi okuyalım ve yorumlayalım:

KUZEY KORE

Asya ülkesi Kuzey Kore, katı kurallarıyla tanınıyor. Son olarak kadınların şort giymeleri yasaklandı.

Hava sıcaklığının 30 derecenin üzerinde seyrettiği şu günlerde, bu yasak sadece kadınlara uygulanıyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, kadınların şort giymesinin ‘kapitalist moda’ anlamına geldiğini savunuyor.

Şort yasağı, 2020 yılında kabul edilen ve ‘anti-sosyalist davranışları’ engellemeyi amaçlayan bir yasanın yeni bir parçası.

Bu, Kuzey Kore’de birilerince “eşitsizlik” olarak yorumlanan ilk kural değil.

Ağustos ayının başlarında Radio Free Asia, kamusal alanda sigara içme yasağının sadece kadınlarla sınırlandırıldığını bildirdi.

Şort yasağı aynı zamanda Kuzey Kore’de son zamanlarda görülen ilk kıyafet temelli yasak değil.

Geçen yıl kadınlar ‘kapitalist moda’yı takip ettikleri, yani dar pantolon giydikleri ve saçlarını boyattıkları için kınandı.

Bir videoda bu kadınlar ‘kapitalist suçlular’ olarak adlandırıldı ve ‘Kuzey Kore tarzı’ olmayan ‘uygunsuz kıyafetler’ giymekle suçlandı.

“AT KUYRUĞU SAÇ, ERKEKLERİ TAHRİK EDER”

Kuzey Kore, baskıcı giyim kurallarının uygulandığı tek Asya ülkesi değil.

JAPONYA

Japonya da uzun zamandır okul öğrencilerinin iç çamaşırlarının rengine, çoraplarının uzunluğuna ve hatta saç stillerine kadar ne giyebileceklerine dair katı düzenlemeler uyguluyor.

Başlangıçta eğitimin sistematik olarak düzenlenmesi amacıyla getirilen kurallar, 1970’li ve 80’li yıllarda “okullardaki şiddet ve zorbalıkla mücadele” amacıyla daha kısıtlayıcı hale geldi.

Japon okullarında tek tip kıyafet kuralı uygulanıyor.

İSLAM İNSAN ÖRTÜŞMESİ

Girişte bazı İslamî giyim kuralarını sunmuştuk, Kuzey Kore ve Japonya’da alınan bazı kararların İslam ile örtüştüğünü görüyoruz.

Kuzey Kore ve Japonya’nın İslam ile hiçbir inanç ve yaşam bağlantısı yok iken nasıl örtüşebiliyorlar.

Bunun sebebi İslam’ın kurallarını koyan Allah’ın bütün insanların da yaratıcısı olmasıdır. Bir diğer anlatımla insan doğasıyla İslam’ın örtüşmesidir. Bu örtüşme hayatın her alanında görülmektedir.

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.