islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5406
EURO
34,9537
ALTIN
2.456,26
BIST
9.876,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

LGBT’yi onaylarken yürüyüşünü mü yasaklıyoruz?

LGBT’yi onaylarken yürüyüşünü mü yasaklıyoruz?

Ali Rıza DEMİRCAN

 

İstanbul Maltepe Miting Alanı’nda düzenlenmesi planlanan LGBTİ+ Onur Yürüyüşü bu yıl da yasaklandı. Onur Haftası Komitesi ise bugün 17.00’de Taksim’de toplanma çağrısı yaptı…”

İstanbul Valiliği yürüyüşü yalnızca eşcinselliğe karşıtlık sebebiyle değil “halkın huzur ve güvenliğinin, genel sağlığın ve genel ahlakın korunması” ve “olası şiddet ve terör olaylarının önlenmesi” gerekçesiyle aldı.

Din ve insan doğası karşıtı olan bir yapının onuru olamayacağına inananlardan olduğum için ben de muhterem valimiz/valiliğimiz gibi yapılması istenen yürüyüşe onay vermezdim. Vermezdim de bu tavrın tutarlı olduğunu da savunamazdım. Niçin mi?

LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel) yürüyüşünü yasaklamak, her yönden girilebilen konutun bahçe kapısına kilit vurmak gibi karikatürize edilebilir bir eylem olacağı için.

Eşcinselliği Dolaylı Olarak Biz de Onaylamıyor muyuz?

Geçen sene Netflix’te yayına başlayacak bir dizi sebebiyle “Eşcinselliği Dolaylı Olarak Biz de Onaylamıyor muyuz?” başlıklı bir yazı yazmış, camiamızı yani kendimizi eleştirmiştim. Görüşlerim değişmedi. O yazımızı özel gündeminden arındırarak ve bazı değişikliler yaparak ana hatlarıyla sunuyorum:

  • AB’yi Onaylamak Eşcinselliği Onaylamaktı

İslâmî ve de millî onurumuzu yitirdiğimiz için yarım asrı aşkındır kapısında bekletildiğimiz AB’yi onaylamak eşcinselliği onaylamaktı. Hâlâ daha zımnen onaylayarak beklemeye devam ediyoruz.

İngiltere, Fransa, İtalya, Belçika ve Hollanda gibi pek çok AB ülkesinde yalnızca eşcinsellik değil, eşcinsel evlilikler de yasal.

AB’den onay alamayız diye LGBT’nin İzmir yürüyüşü örneği yürüyüşler düzenlemesine bile karşı çık(a)mıyor, izin veriyoruz. Eşcinsellik, dizi filmlerimizde de görülmeye başlandı. Bilinen eşcinseller görsel medyada kabul görüyor ve program yapıyor.

  • Eşcinsellik doğal iğrençliği yanı sıra açık haram olan bir fiildir.

Soralım, biz milletimizin gençlerine eşcinselliğin haramlığı ve zararlarını öğretiyor muyuz?

Materyalist ve deist temeller üzerine yani Allah’a ortak koşma zeminine oturtulmuş eğitim sistemimizde eşcinselliği iman, ahlak ve sağlık açısından konu edinen öğretici ve uyarıcı bir müfredat var mı?

Diyanetin bir asırlık geçmişinde bağımsız bir eşcinsellik hutbesi okutulmuş mudur? Bir Kürsü dersi yapılmış yayınlanmış mıdır?

 İlahiyat ve Tıp fakültelerimizde bir doktora tezi hazırlanmış mıdır?

( Dr. Gülsen Ataseven kardeşimizin yürek sızısıyla ricası üzerine ayaklanıp Vakfımız ARDEV olarak destekleme kararını almamıza rağmen eşcinselliği doktora tezi olarak alacak öğrenci de, akademisyen hoca da bulamadık. Buradan bu çağrımı pekiştirmiş olayım. )

Eşcinselliğin haramlığını bilmeyen mi var, denilemez. Hem de çok var.

  • Eşcinselliğin Haramlığını Kim Öğretecek?

Allah’ın 11 Kur’ân sûresinde, 11 tür yerici ifadeyle takbih ettiği ve inkârcı faillerini, ülkelerini altüst ederek cezalandırdığını açıkladığı eşcinselliğin haramlığını gençlerimize kim öğretecek? Bunca ilahiyatçılarımız, müftülerimiz-vaizlerimiz varken İtalya’dan; eşcinselliğe batmış Vatikan’dan öğretici mi ithal edeceğiz?

  • Eşcinsellikle Mücadeleyi de Recep Tayyip Beyden mi Bekliyoruz?

Kültürel alanda muhalefet bile olamadık ama olsun, 19 yıldır siyaseten iktidardayız ya, eşcinsellikle mücadeleyi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Bey kardeşimizden bekleyebiliriz!

Zerre kadar şüphe etmiyorum; Recep Tayyip Bey, takip edeceği bir emir verse, Diyanet eşcinsellik konusunda hutbeler hazırlar. YÖK de devreye girer, İlahiyat ve Tıp Fakültelerimizde yüksek lisans ve doktora tezleri hazırlatılır. TRT, ATV, Kanal 7 ve benzeri kanallarımızda eşcinsellik karşıtı filmler bulunur ve yayınlanır.

Maddî ve manevî konumlarımızı, siyasetin belirleyebileceğine inandığımız için beklentiler  içinde olduğumuz siyasî liderliğin buyruğunu Allah’ın buyrukları üzerine çıkardık.

Düşünüyorum da, günahların en azîmi olan Allah’a ortak koşmak bundan başka nedir ki?

Aldığım Kahredici Mail

Bundan bir süre önce, genç bir eşcinselden bir mail almıştım. Almanya’da İslâmî çalışmalar yapan yarı siyasî ünlü bir sivil örgütün başkanlığını yapan bir babanın oğlu ve tarikat bağlısı bir ailenin de damadı olduğunu açıklayan gencimiz, babasının kafasına silah dayayarak “çevremden yıkıl git, beni evlat katili etme “dediğini naklederek, kendisine yardımcı olmamı istemişti.

İslâm’ı öğrenip öğretmek ve yaşayıp yaşatmak için oy ve maaşlar aldığımız siyaset, diyanet ve ilahiyat camiası ve de iş adamları camiası olarak duyarsızlığımıza devam edelim. Medyamızda, evlerimizi istila eden modern eşkıyanın payidarlığını ilan eden dizilere, masum! Hint dizilerine, bitmez tükenmez spor programlarına, cinsel haramları konu ettiği ve camiamızı alenen eleştirdiği için Ali Rıza Demircan’ı yermeye devam edelim.

Nasıl olsa çok yakında çocuklarımız veya torunlarımızdan – derin bir gafletle savunulan İstanbul Sözleşmesi gibi– eşcinsellik dahil özgür cinselliği savunanlarla karşılaştığımızda, devam ettirdiğimiz gafletimizden uyanacağız. Âhiret sorgusu da önümüzde.

Uyanacağız da, İslâm’ın hayatımızı yönlendiren inanç, eğitim, hukuk ve ekonomik yasalarının dışlanmasına alıştırıldığımız gibi eşcinselliğe de alıştırılmaktan korkarım. Örneğin niceleri yanısıra faize ve tesettürsüzlüğe de alıştırılmadık mı?

Not: Eşcinsellikle ilgili  bazı makalelerimiz ve videolarımız için bak.

Yorumlar
  1. Hasan tatlı dedi ki:

    KIYMETLİ HOCAM,
    BU İKTİDAR MÜŞRİK CE TAVIR SERGİLEDİĞİ YORUMUNU YAPARKEN HİÇ TEREDDÜT ETMEYECEK ÇOKTUR.
    HATTA İSLAM DİNİNE VE MÜSLÜMAN LARA ALENEN SAVAŞ AÇTIĞI ŞEKLİNDE YORUMLANABİLECEK TUTUM, DAVRANIŞ, KANUN, UYGULAMA VS VAR OLDUĞU KANAATİ GENEL ÇOĞUNLUKTA DİYE ALGILIYORUM. FAİZ, 6284 BUNLARIN EN GÖZ ÖNÜNDE OLANI

  2. erguvan dedi ki:

    Maalesef yaşadığımız bu gün durum aynen böyle . daha 20 yıl önce silah dayasan tayt ile gezdirmeyeceğimiz pek çok müslüman yetişkin ve kızları şimdi tayt ile hatta tayt bile kesmiyor taytlar dizlere doğru kısalarak sokakta çıplak dolaşma alenileşti ve kimse garipsemiyor. hatta hoca kılıklı kişiler bile artık pantolon ile gezmekten hicap duymuyor. sonumuz felakate doğru gidiyor. aynen hocamızın uyardığı gibi bir kaç yıl sonra çevremizde bu homo ve lezbiyen kişiler alenileşecek ve komşumuz akrabamızdan Allah muhafaza sapık insanlarla dolacak etrafımız. eğer şimdiden gereken tepki ve önlemi almaz isek.

  3. Abdullah Suphi AYDIN (Eğitimci-Mühendis) dedi ki:

    SELAMÜNALEYKUM ; Şehvet ve Dayanılmaz arzu ; Olmasa ne olurdu ? İnsan nesli tükenmiş olurdu. Zira insanların büyük bir kısmı kendine yük olacak bir çocuk sahibi olmak istemeyecektir. Kısacası cinsel arzu ve istek sadece İnsan neslinin devamı içindir. Neslin soylu ve asil olması için de Nikah ve akrabalık bağları Yüce Allah tarafından emredilmiştir. Aksi Halde gelişi güzel ilişkilerden peydahlananlar a halk arasında Piç denir. Soyu sopu babası belli olmayan kimsede Şeref haysiyet duygusu olmaz Yani serseri olur. Toplumda suçların anarşi ve terörün artmasına neden olurlar. bunlar.
    GELELLİM CİNSEL SAPIKLIĞA ; BU SAPKINALR 2 KISIMDIR. 1- HAYRİ MEŞRU İLİŞKİYE ALIŞMIŞ ZANİLER BİRİNİ HAMİLE BIRAKMA ENDİŞESİ İLE BU SAPKINLIĞA BAŞVURUR. YANİ TOHUMU TOPRAĞA ATMAK YERİNE CEHENNEM ÇUKURUNA ATMAYI TERCİH EDERLER. BUNLAR CİNSEL ÖZÜRLÜ OLANLARDAN BİR KADEME DAHA TEHLİKELİDİRLER. ZİRA YAPTIĞI BU PİSLİĞİN LANETLİ SAPIKLIĞIN TOPLUM TARAFINDAN KINANDIĞINI BİLDİKLERİNDEN BU SAPIKLIĞIN MEŞRU HALE GELMESİ İÇİN BAŞKALRININDA BU PİSLİĞE BULAŞMASI İÇİN GAYRET SARFEDERLER. Zannederler ki toplumun % 90 ı sapık olur ise artık bu sapıklık sayılmaz. HALBUKİ TOPLUMUN %99 u bu pisliğe bulaş sa Allah O toplumu helak eder yok eder de yine bu pisliği asla Meşru kılmaz. Bu Faiz için de geçerlidir. 2-Mevcut Darvinist materyalist EĞİTİM SİSTEMİ NEDENİ İLE İNSANLAR YİYİP İÇİP ZEVK PEŞİNDE KOŞMAK SANKİ İNSANIN YARADILIŞ GAYESİ İİMİŞ DİYE ALGI OLUŞTURDUĞUNDAN Diğer Ağma,Topal, Sağır ların özürlülüğü gibi yaradılıştan yada başka nedenlerden CİNSEL DUYGU ÖZÜRLÜ OLANLAR OLABİLİR. BUNLAR DA SABREDİP O ŞEKİLDE YAŞAMATUTUNMALARI GEREKİR İKEN BAŞKA SAPKIN YOLLARA BAŞ VURMAKTADIRLAR. ONLARIN ÖZÜRLÜ OLAMALARI ASLAA BU SAPKINLIĞI MEŞRU HALE GETİRMEZ. Diğer taraftan Global olarak Suç kaos ve de terör ortamı oluşturarak DÜNYAYI YÖNETEN SİYONİZM YAHUDİ OLAYANALRIN NESLİNİ KURUTMAK İÇİN BU SAPKINLIĞI RESMİLEŞTİRMEKTEDİR. BU YOLLA KİTLESEL AHLAKİ ÇÖKÜNTÜ YANINDA KİTLESEL NUFUS GERİLEMESİNİ HESAP ETMEKTEDİRLER. İSTATİSTİKLERDE DE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ BU SAPKINLIKLARIN RESMEN MEŞRU KABUL EDİLDİĞİ AVRUPA ÜLKELERİNDE ÖLENLER ÇOK, DOĞAN BEBEKLER YOK DENECEK KADAR AZ. BU SAPKINLIK MEŞRU EVLİLKLERİDE ORTADAN KALDIRACAĞINDAN NUFUS GERİLEME FACİASI ÜSTEL FONKSİYON OLARAK ARTACAKTIR. DÜNYA DAKİ NUFUS, ASLAA SİYONİSTLERİN İDDİA ETTİĞİ GİBİ KALABALIK DEĞİL. DÜNYA 100000000000 İNSANI BESLEYECEK KADAR BÜYÜK KAYNAKLARA SAHİPTİR. ANCAK DECCAL; DENİZİ, TOPRAĞI, HAVAYI, SUYU KİMYASAL VE NÜKLEER ATIKLAR İLE KİRLETTİĞİNDEN BAZI ENDİŞELER HASIL OLSADA. YİNEDE DÜNYA 100000000000 İNSANA YETER ARTARDA. Müslüman sen Nöbetçi olduğun ve Allahın yeryüzündeki temsilcisi olduğun halde, BU FACİALARA SEYİRCİ OLARAK YARATILMADIN. MÜDAHALE ETMEK SANA BANA BÜTÜN MÜSLÜMANLARA FARZDIR. Rasulullah bir sözü laf olsun diye söylemez. Öyle ise bu tehdide kulak ver. KİM CİHAD ETMEYEREK VE CİHAD DÜŞÜNCESİNDEN UZAK BİR HAYAT SÜRER VE ÖLÜR İSE MÜSLÜMAN OLARAK ÖLMEZ. (Hadisi Şerif)

  4. Hüsnü Ünlü dedi ki:

    1923 ten bu yana uyguladığımız Eğitim Sistemimizle kıblemiz Batıya dönmüştür. Batının kabahatı yok. Kabahat bizde. Batıda kurtarıcı arıyor. İki çeşme resmiyle Din dersi olmaz. Eğitim Sistemimizin Allaha dönmesi lazım. Tüm derslerin içinde İmanı anlatmalıyız. Din dersi diye bit ders koymaya da gerek yok.