islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5860
EURO
35,0186
ALTIN
2.452,62
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Libya Tuaregleri UMH-Türkiye Tarafına Geçtiler

Libya Tuaregleri UMH-Türkiye Tarafına Geçtiler

Mirat Haber Ajansı

UMH askeri güçlerinin başarılarının ardından Pazartesi günü güneydeki bir Libya şehrinde çeşitli silahlı gruplar, darbeci general Halife Hafter’e karşı mücadelesinde meşru hükümete destek verdiklerini açıkladı. Libya Ordusu üyeleri, devrimci birlikler ve Evberi kentindeki güçler, Libya’nın uluslararası kabul görmüş hükümetine bağlılıkları konusunda ortak bir açıklama yaptılar. Bu pratikte teslim olmak ve taraf değiştirmek anlamına geliyor. Evberi, Libya Tuareglerine ev sahipliği yapıyor. Bunlar açıklamalarında Libya topraklarının bölünmez bir bütün olduğunu belirttiler. Libya’nın egemenliğini yeniden kazanmak ve tüm ülkede devlet otoritesini yeniden kurmak için savaşmaya hazır olduklarını söylediler. Sahra çölünün hakim etnik grubu Tuaregler, gelenekleri ve göçmen yaşam tarzı açısından özel bir topluluk olarak biliniyorlar ve Mali, Nijer, Libya gibi pek çok ülkede korkulan askeri becerilere sahip bir etnik topluluk olarak tanınıyorlar.

Libya Ordusu son günlerde Hafter milislerine karşı önemli askeri kazanımlar elde etti. Vadi Vişka kentini ve Sirte’nin güneyindeki diğer iki bölgeyi ele geçirdiler. Cumartesi günü ordu, doğu ve orta Libya’yı kurtarmak için yıldırım hızında askeri bir operasyon başlatmış, Batı Libya’daki Haftar’ın son kalesi olan stratejik Tarhuna kentini ele geçirmiş ve hiç ara vermeden stratejik Sirte kentine yönelmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.