islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5548
EURO
34,9380
ALTIN
2.443,23
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
17°C

Libya Varlık Fonu BM’den Yatırım Serbestisi İstiyor

Libya Varlık Fonu BM’den Yatırım Serbestisi İstiyor

Mirat Haber Ajansı

Libya’nın egemen varlık fonu idaresinin genel müdürü, Birleşmiş Milletler’den hesaplarına boşta duran milyarlarca doları yatırmasına izin vermesini istemeyi planlıyor. Ülke neredeyse on yıldır süren yaptırımlar sırasında 4,1 milyar dolarlık potansiyel öz kaynak getirisini şimdiden kaçırmış durumda. Libya varlık fonu olan Yatırım Otoritesi (LIA), devrik devlet başkanı Muammer Kaddafi’nin ailesi tarafından kontrol edildiği için Mart 2011’de kara listeye alınmıştı. Varlıkları 2012’de 67 milyar dolar değerindeydi, ancak LIA, mali danışmanı Deloitte tarafından yapılan incelemenin ardından Ekim ayında bunu güncellemeyi planlıyor.

Başkan Ali Mahmud Hasan Muhammed, LIA’nın 2011’den bu yana 23 milyon dolara mal olan negatif faiz oranlarından da kaçınmak istediğini söyledi. Libya daha önce BM Güvenlik Konseyi’nden 2016’da LIA için yaptırım muafiyetini onaylamasını istemişti, ancak BM bunu yapmadan önce istikrarlı bir hükümet görmek istediği için bu talep geri çevrilmişti. LIA, tam bir geri dönüş için baskı yapmasa da, yatırım yöneticilerinin elinde tuttuğu 12,7 milyar dolarlık dondurulmuş nakit paranın bir kısmına bir emanetçi aracılığıyla yatırım yapmasını sağlayacak düzenlemeler için BM Yaptırımlar Komitesi’ne başvurmayı hedefliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.