islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Libya’da Suriyeliler Kandırılıp Hafter’e Asker Yapıldı

Libya’da Suriyeliler Kandırılıp Hafter’e Asker Yapıldı
24 Nisan 2020 19:28
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Elde edilen bilgilere göre Suriyeli genç erkekler Eses rejiminin görevlileri tarafından sivil amaçlı projelerde para kazanacakları yalan vaatleriyle Libya’ya seyahat etmek üzere işe alındıktan sonra sivil projelere gönderilmeyip kendilerini darbeci General Halife Hafter’e bağlı milis kuvvetlerin ön cephelerinde savaşırken buldular.

Suveyde, Kuneytre ve Şam bölgelerinden yaklaşık 250 Suriyeli erkeğin aileleri, oğullarının Hafter’in sözde Libya Ulusal Ordusu adlı birliklerde yasal ve meşru hükümet kuvvetlerine karşı zorla savaştırıldıkları için Libya’dan dönmelerinin sağlanması çağrısında bulundular. Uluslararası kaynaklar bu Suriyelilerin Rus güvenlik firması Wagner tarafından yönetilen bir şirket için petrol sahalarını savunan güvenlik güçleri olarak kullanıldıklarını söyledi. Libya’ya varınca bu Suriyeli gençlerin BAE tarafından denetlenen doğu Libya’nın Merc bölgesinde askeri üslere transfer edildiği bildirildi.

Orada Hafter milislerinin ön cephelerinde savaşmaya hazırlanmak için ileri askeri eğitimden geçecekleri konusunda bilgilendirildiler. İtiraz eden ve katılmayı reddeden Suriyelilerin fikirlerini değiştirinceye kadar hapse atıldığı, bazılarına işkence yapıldığı iddia edildi.

Bu bilgiler aynı şekilde Hafter güçlerine kandırılarak katılan Sudanlı gençlerden de gelmiş, Sudanlı gençlerin aileleri protesto gösterileri yaparak bunlardan bir bölümünün geri dönüşünü sağlamışlardı. Mart ayında, Hafter’in tanınmayan sözde devleti Esed rejimi ile sözde diplomatik ilişkiler kurmuş ve “Türkiye’nin müdahalesine” karşı birlikte çalışmak üzere mutabakat zaptı imzalamıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.