islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4809
EURO
34,7450
ALTIN
2.440,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Nurettin Canikli: Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Değildir

Nurettin Canikli: Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Değildir
22 Aralık 2021 12:13
A+
A-

Nurettin Canikli: Vadeli mevduat hesabı faiz değildir
Muhalefet partilerinin Kur Korumalı TL Vadeli Mevduatı için “Gizli faizin dik alası” eleştirilerine Nurettin Canikli yanıt verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün duyurmasının ardından doların hızla düşmesini sağlayan dövize endeksli TL mevduat sisteminin nasıl işleyeceği, detaylarıyla belli oldu.

Açıklanan detaylarda, hesaplar 3,6,9 ve 12 ay vadeli açılabilip; hesaba işleyecek faiz ile hesap açılış ve vade tarihlerindeki kur değişim oranı kıyaslanacak.

Ancak yeni sisteme muahlefet partileri bunun gizli bir faiz sistemi olduğunu belirtip eleştirilerde bulundu.

Muhalefetin eleştirilerine ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli’den tepki geldi.

 

 

“BU BİR FAİZ DEĞİLDİR”
Canikli, “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduatı için öngörülen koruma kalkanı faiz değildir” diyerek sosyal medya hesabından şunlaru söyledi;

“Kur Korumalı TL Vadeli Mevduatı için öngörülen koruma kalkanı faiz değildir. ‘Gizli faizin dik alası’ hiç değildir. Faizin en belirgin özelliği, ödenecek faiz oranının önceden belirlenmiş ve garantili olarak ödenecek olmasıdır.

“SİGORTA GİBİ…”
Kur korumalı TL Vadeli Mevduat Sisteminde ise kur farkının faiz oranından büyük olması halinde aradaki fark ödenmektedir. Faiz kavramıyla hiç bir ortak noktası bulunmamakta olup esas itibariyle sigorta gibi bir güvenlik mekanizmasıdır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.