islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Lil Jon Kimdir?

Lil Jon Kimdir?
18 Mart 2024 16:33
A+
A-

Lil Jon Kimdir?

Jonathan Mortimer Smith, bilinen sahne adıyla Lil Jon, 17 Ocak 1971’de Missisippi’de doğdu. Ancak çocukluğu ve gençliği Atlanta’da geçti. Müzik kariyerine adım atan Lil Jon, başlangıçta radyo dj’liği yaptı. Ve çeşitli sanatçılara remixler hazırlayarak müzik dünyasına adım attı. 1993 ile 2000 yılları arasında ünlü prodüksiyon ve müzik şirketi So So Def’te çalıştı.

Müzikal yeteneklerini keşfeden Lil Jon, 1997 yılında kendi grubu olan The East Side Boyz ile ilk albümü “Get Crunk, Who U Wit: Da Album”u piyasaya sürdü. Takip eden yıllarda “We Still Crunk” (2000). “Put Ya Hood Up” (2001) ve “King of Crunk” (2002) gibi albümlerle adını duyurdu. Özellikle “Get Low” isimli parçası, Ying Yang Twins ile birlikte seslendirdiği ve müzik listelerinde üst sıralara yükselen bir hit haline geldi. Lil Jon’u uluslararası alanda tanınır bir isim haline getirdi.

2004 yılı, Lil Jon’un kariyerinde önemli bir dönemeçti. Ünlü şarkıcı Usher için “Yeah” isimli parçayı yaparak büyük bir çıkış yakaladı. Bu şarkı, listelerde bir numaraya yükselerek uzun süre zirvede kaldı. Aynı yıl “Crunk Juice” albümünü çıkararak başarısını pekiştirdi. Ardından 2005’te “Chopped & Screwed” albümü ile dinleyicilerle buluştu.

Müzik kariyerindeki başarılarına rağmen, Lil Jon’un 2006’da çıkması planlanan yeni albümü prodüksiyon şirketiyle yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle ertelendi. Ancak bu dönemde yayınladığı parçalar, özellikle “Snap Yo Fingers,” radyo ve televizyonlarda büyük ilgi gördü. Tüm bu albümleri, Lil Jon’un kendi grubu olan The East Side Boyz ile birlikte yaptı.

2009’da solo kariyerine odaklanarak “Crunk Rock” albümünü piyasaya süren Lil Jon, aynı zamanda sahibi olduğu BME Recording adlı prodüksiyon şirketinde birçok sanatçıya ve şarkıya prodüktörlük yapmaya devam etti. Lil Jon, müzik dünyasında çığır açan Crunk tarzının öncüsü olarak tanınıyor. Kariyeri boyunca çeşitli sanatçılarla iş birlikleri yaptı. Ve kendi projelerini başlatarak endüstride önemli bir iz bıraktı.

HABER YORUM

Lil Jon 17 Mart 2024 tarihinde, Kaliforniya’daki bir camide şehadet getirerek Müslüman oldu.

Yukarıda kısaca biyografisini verdiğimiz ABD kökenli rap sanatçısı Lil Jon’un’un Müslüman olması gündemi sallamaya devam ediyor.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

 

 

 

 

ETİKETLER: Lil Jon Kimdir
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.