islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Amerikalı Rapçi Lil Jon, Müslüman Oldu

Amerikalı Rapçi Lil Jon, Müslüman Oldu
18 Mart 2024 16:30
A+
A-

Amerikalı Rapçi Lil Jon, Müslüman Oldu: Teravih Namazı Öncesinde Şehadet Getirdi

Dünyaca ünlü Amerikalı rapçi ve prodüktör Lil Jon müslüman oldu. Kaliforniya’daki Latin Amerika’nın en büyük camisi olan Kral Fahd Camisi’nde teravih namazından önce şehadet getirdi. İşte detaylar:

Lil Jon’un İslam’a Geçişi:

Lil Jon, 1972 yılında Atlanta’da doğdu ve gerçek adı Jonathan H. Smith olan ünlü bir rap sanatçısı ve prodüktördür. 2000’li yılların başından itibaren adından söz ettirip büyük bir kitleye ulaşmıştır. Ancak, Jon’un müzik kariyeri kadar dikkat çeken bir gelişme, İslam’a geçişi olmuştur.

Kral Fahd Camisi’nde Şehadet Getirme:

Olay, Kaliforniya’daki Latin Amerika’nın en büyük camisi olan Kral Fahd Camisi’nde gerçekleşti. Ardından Lil Jon din değişimini kamuoyuna duyurdu. Teravih namazından önce şehadet getirerek İslam’ı kabul etti. Bu karar, Jon’un kişisel hayatındaki derin bir dönüşümü temsil ettiği gibi, toplumsal açıdan da büyük bir etki yarattı.

Müzik Kariyeri ve Tanınırlığı: Lil Jon, milyonlarca kişi tarafından bilinen ve sevilen parçalarıyla tanınıyor. Outta Your Mind, Snap Yo Fingers, Get Low, What U Gon’ Do, Shots, Yeah gibi şarkılarıyla müzik dünyasında büyük bir iz bıraktı. Ancak, şimdiye kadar daha çok müzik kariyeriyle öne çıkan Lil Jon’un, İslam’ı kabul etmesi, hayranlarını şaşırttı ve destek aldı.

İslam’ı Kabul Eden İkinci Amerikalı: Lil Jon, Amerikalı yazar ve aktivist Shaun King’in ardından Ramazan ayında İslam’ı kabul ettiği bilinen ikinci Amerikalı oldu. Bu karar, Amerika’da İslam’ın ve Müslüman toplumunun daha fazla anlaşılmasına ve kabul görmesine katkı sağlayabilir. Ayrıca, ünlü isimlerin din değişimleri, toplumda farkındalık yaratma potansiyeline sahiptir.

Lil Jon’un Müslüman olması, hem kişisel bir dönüşümü hem de toplumsal bir etkiyi temsil ediyor. Onun bu kararı, sadece müzik kariyeriyle değil, aynı zamanda kişisel ve dini kimliğiyle de tanınan bir figür olarak nasıl algılandığına dair yeni bir bakış açısı sunabilir.

HABER YORUM

Yazar Jeffery Shaun King‘ den sonra rapçi  Lil Jon‘un da Müslüman olması, bizim için önemli bir değere sahip. Bizler, bir Müslüman kardeşimiz daha oldu diye sevinirken, diğer taraftan da ünlü kişilerin İslamiyet’i seçmesinde, yaşadığı toplumun da olumlu manada etkileneceğini düşünüyoruz.

Lil Jon’u tebrik ediyor, sayılarının artması içinde rabbimize dua ediyoruz.

İslam Korkusu

Özellikle İkiz Kulelerin yıkılmasından sonra dünyada İslam’a karşı bir savaş açıldı ve bütün dünyada “İslamofobi” (islam korkusu) yaygınlaştırılmaya çalışıldı.

ABD ve Batı’ya göre İslamiyet gerici ve yobaz, kendileri ise modern ve ilericiydiler.  Öyle ki, insan hak ve hürriyetleri noktasında bile ABD ve Batı 1. Sırada, Müslümanlar ise 1o. sırada bile değillerdi. Böyle lanse ettiler ve insanlara böyle aşıladılar İslam ve Müslüman korkusunu…

Ama günümüze gelindiğinde, Gazze olayı patlak verince, insanlar kazın ayağının öyle olmadığını anladılar… Vahşetin, soykırımın ve katliamların, ABD ve Batı kültürünün genlerinde olduğunu da anladılar..

Hele ki, ünlü kişilerin ardı ardına Müslüman olması, toplumda bir farkındalık oluşturacaktır. Bu ünlüleri seven gençlerin de İslam’ı araştırması ve doğru istikameti bulması kaçınılmaz hale gelebilir..

Rabbim, her şeyi  hayırlara tebdil eylesin inşallah!

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM