LONDRA’DA FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARI ANMA ETKİNLİĞİ

Londra’da Başbakanlık Ofisi 10 Numara’nın bulunduğu caddenin hemen karşısında,  Filistinli çocukları anma programı düzenlendi.

 

İsrail Saldırıları Protesto Edildi

Londra‘da, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli çocuklar için düzenlenen bir anma etkinliği, duygu dolu anlara sahne oldu. Gazze’deki acı veren olaylara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlik, Başbakanlık Ofisi 10 Numara’nın bulunduğu caddenin karşısında gerçekleştirildi.

Binlerce Filistinli çocuğun hayatını kaybettiği İsrail saldırılarına karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, bir grup aktivist ve çocuklar, kaybedilen yaşamları anmak ve acıyı paylaşmak için bir araya geldi. Bir ağacın altına oyuncaklar, çiçekler ve çocuk ayakkabıları bırakılarak, yaşamlarını yitiren Filistinli çocuklar anıldı.

Etkinlik sırasında, İsrail’in Gazze‘ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla toplanan kalabalık, ellerinde Filistin bayraklarıyla bir araya geldi. Göstericiler, acil ateşkes çağrısında bulunarak, “Utan Netanyahu”, “İsrail terör devleti”, “Özgür Filistin” sloganları attı.

Dün Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda Gazze’deki acil ateşkes talebiyle oylanan karar tasarısında “çekimser” oy kullanan İngiltere’ye de tepki gösterildi. Protestocular, İngiliz hükümetini, İsrail’e verdiği destek nedeniyle “Gazze’deki soykırıma ortak olmakla” eleştirdi. Etkinlik, duygusal anların yanı sıra, Filistinli çocukların yaşamlarına dair farkındalık oluşturmayı hedefleyerek, uluslararası bir çağrı niteliği taşıdı.

HABER YORUM

İsrail saldırıları neticesinde hayatını kaybeden Filistinli çocuklar için Londra’da düzenlenen anma programının, insanlık için önem taşıdığı kanaatindeyiz.

Gerek açıktan gerekse perde arkasından İsrail’in yaptıklarını destekleyen İngiltere’de, Başbakanlık Ofisi 10 Numara’nın bulunduğu caddenin hemen karşısında gerçekleşen bu anma törenini tarih yazacaktır…

O tarih bunu, insanlık adına yazacaktır…

O tarih bunu, mazlumların adına yazacaktır…

O tarih bunu, katil İsrail terör örgütünün soykırımı olarak yazacaktır.

https://www.youtube.com/@MiratHaber

MİRATHABER.COM

 

 

 

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

Erdoğan’dan Miçotakis’e Sert Hamas Cevabı

Erdoğan'dan Miçotakis’e Sert Hamas Cevabı CB Erdoğan, Yunanistan Başbakanı'na Hamas İçin Cevap Verdi: "Direniş Örgütüdür"…

1 saat ago
  • Gündem

BÜLENT ERSOY’A İSLAM’IN RAHMET PENCERESİNDEN BAKMAK

BÜLENT ERSOY’A İSLAM’IN RAHMET PENCERESİNDEN BAKMAK Hamdolsun, çocukluğundan beri müminim… Dualıyım… Allah’ın dinin dışlayan ve…

2 saat ago
  • Gündem

Kemalist Tarih ve Din Anlayışımız Daha Ne Kadar Devam Edecek?

Kemalist Tarih ve Din Anlayışımız Daha Ne Kadar Devam Edecek? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni…

2 saat ago
  • Gündem

ABD’DEN SKANDAL GAZZE AÇIKLAMASI” YAŞANANLAR SOYKIRIM DEĞİL”

ABD'DEN SKANDAL GAZZE AÇIKLAMASI" YAŞANANLAR SOYKIRIM DEĞİL" Terör devleti İsrail'in soykırım saldırılarına karşı ABD bir…

3 saat ago
  • Makale

La Demeden İllallah Denmez!

La Demeden İllallah Denmez! Bir şeyleri yıkmadan yeni bir şeyi yapmanın imkânsızlığını anlayarak güne başlamak…

3 saat ago
  • Ekonomi

Kamuda Tasarruf Paketi Açıklandı! İşte Sekiz Ana Başlık..

Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı…

4 saat ago