islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4480
EURO
34,7443
ALTIN
2.437,76
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Lübnan: Korona Mülteci Kamplarını Biçecek Korkusu

Lübnan: Korona Mülteci Kamplarını Biçecek Korkusu
24 Nisan 2020 19:02
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Ekonomik çöküntü içinde olan Lübnan’daki bir Filistin mülteci kampında ilk mülteci vakasının tesbitinin ardından potansiyel bir Covid-19 salgınına hazırlanan sağlık görevlileri, mücadeleye başladılar. Bu, sağlık hizmetlerinin sınırlı olmasından dolayı bölgenin en savunmasız topluluklarından birinde saptanan ilk durum oldu. Ancak daha önce BM ve bölgedeki yetkililer böyle bir sonucu neredeyse kaçınılmaz bulmuşlardı. Mültecileri pandemiden korumak için yeni çağrı başlatıldıysa da mülteci kamplarının sıkışık ve hijyenik olmayan ortamlarda kök salması nedeniyle önlenemeyen bir felaketin başlangıcı olabilir.

Gelişmiş sağlık sistemlerine sahip gelişmiş ülkeler arasında Korona’nın yayılması, yerinden edilmiş 12 milyon nüfusun hayat kurtaran sağlık hizmetlerine daha az erişime sahip olduğu ve mesafeleri koruyamayacakları Lübnan, Suriye, Irak ve Ürdün’de derin alarma neden oldu. Bunlara göre çok daha iyi imkanlar vermesine karşın Türkiye için de endişe duyulmakta. Mültecilerin ikinci dalganın yükünü taşıyacağı korkusu arttıkça, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği BMMYK, insan hakları yasalarının korunmasından korunma taleplerini artırdı. BMMYK Başkanı Filippo Grandi de çatışma ve zulümden kaçmak zorunda kalan insanların ne olursa olsun güvenlik ve korumadan yoksun bırakılmaması gerektiğini vurguladı. Orta Doğu’daki devletlerin İsrail, Amerikan işgali ve Suriye iç savaşı nedenleriyle meydana gelen mülteci sayılarına bakması gittikçe zorlaşmakta, birçoğu zaten zayıflamış ekonomiler çökmeye yaklaşmakta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.