islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4660
EURO
34,7572
ALTIN
2.440,00
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C

Çin: Baidu Haritasında Müslüman Toplama Kampları

Çin: Baidu Haritasında Müslüman Toplama Kampları

Mirat Haber Ajansı

Çin, son üç yılda Uygurlar, Kazaklar ve diğer Müslüman azınlıklar için gizlice çok sayıda yeni hapishane ve tutuklama kampı inşa etti. Tutukluların hepsinin serbest bırakıldığını açıkça iddia etmelerine rağmen Müslüman azınlıklara karşı kampanyasını dramatik bir şekilde tırmandırdığını kanıtlıyor. Medya kuruluşları uydu görüntüleri ve eski tutuklularla düzinelerce röportajla birleştirdikten sonra, inşa edilmiş ve güçlendirilmiş gözaltı binalarının ayırt edici özelliklerini taşıyan 260’tan fazla yapı belirledi. Sincan’ın uzak batı bölgesindeki neredeyse her ilçede bu tuhaf yapılardan en az bir tane var.

Çin sosyal medya devi Baidu’nun haritalama platformu Baidu Maps’teki bilinen kampların yakınında uydu görüntülerinin yüklenmesiyle ilgili bazı sorunlar olduğunu fark ettiklerinde konuyu araştıranlar kesin cevabı aldılar. Muhtemelen bu şekilde toplama kampları bulabileceklerini belirledikten sonra, Baidu’nun tüm Doğu Türkistan eyaleti için uydu haritasını incelediler. Maskelenmiş yerlerin ne olduğunu Google Earth ve diğer kaynaklardan alınan güncel görüntülerle karşılaştırarak öğrendiler. Sonunda araştırmalarını tanık ifadeleriyle doğruladılar. Bölgeden gelenler veya kendileri daha önce tutuklu olan kişiler, buraların Müslümanları gözaltına almak için kullanılan merkezler olduğunu doğruladılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.