islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Lukaşenko Saçmalıyor

Lukaşenko Saçmalıyor

Kremlin sözcüsü Dimiti Peskov, Belarus Devlet Başakanı Alexander Lukashenka’nın Özbekistan’da darbe riskiyle ilgili sözlerine Moskova’nın katılmadığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko, kamuoyu önünde Özbekistan’da da Kazakistan benzeri gösteriler olacağını ve bunun bir darbe teşebbüsü olduğunu öne sürerek, “dış güçler”un bölgeyi karıştırmaya devam edeceğine dikkat çekmişti.

Peskov, “Rusya, Özbekistan’da darbe riski olup olmadığı tartışmasına katılmıyor” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere verdiği demeçte, Rusya’nın Özbekistan’da darbe girişimi riskleri olup olmadığı tartışmasında yer almadığını, bunun Minsk ile Taşkent arasındaki iletişimin konusu olduğunu söyledi.

Belarus lideri Alexander Lukashenko, KGAÖ toplantısında yaptığı açıklamada, örgüt ülkelerinin Kazakistan’daki protestolardan ders alması gerektiğini söyledi. Özbekistan’ın bu duruma özellikle dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. Ona göre, bunu söylemenizi sağlayan operasyonel bilgiler var.

Peskov, Kremlin’in Lukashenko’nun Suriye’de darbe girişimi olabileceği yönündeki korkularını destekleyip desteklemediği sorusunu yanıtlayarak, “Bu, Minsk ile Taşkent arasındaki bir iletişim konusu. Bu açıdan bakıldığında, biz buna katılmıyoruz” dedi.

Konu ile ilgili ÖZbekistan devlet ve hükûmeti ile herhangi bir istişarede bulunmadıklarını ve bu konuda da bir hareketlenme olmadığını da sözlerine ekledi.

Peskov, Özbekistan’da herhangi bir istişare olup olmadığı koınsunda Özbekistan liderliğinin yeterli bilgiye sahip olduğunu düşündüklerini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.