islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5334
EURO
34,9533
ALTIN
2.431,20
BIST
9.717,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Lukaşenko’dan Avrupa’ya Sert Tehdit

Lukaşenko’dan Avrupa’ya Sert Tehdit

Avrupa Birliği’nin Belarus’a yönelik yaptırım çalışmaları, Devlet Başkanı Lukaşenko’yu çileden çıkardı. Lukaşenko, “Belarus, yeni Batı yaptırımlarının ülkeyi olağanüstü hale getirmesi halinde Avrupa’ya gaz geçişini kesmeye hazır olacak” diyerek Avrupa’nın en sayıf olduğu yerden tehdit etti.

Aleksander Lukaşenko’nun TRT’ye verdiği röportajda yaptığı bu tehdide Avrupa’dan henüz cevap gelmedi.

Belarus BelTA haber ajansı’nın geniş alıntılar yaparak dünyaya servis ettiği röportajda Lukaşenko oldukça  net bir çizgide duruyor.

Belarus Devlet Başkanı  Aleksandr Lukaşenko, röportaşda şu görüşlerini dile getirdi:

“Gelecekte dayatacakları ya da uygulamaya koyacakları yaptırımlar bizi olağanüstü hâle sokarsa ve yaptırımlarına başka önlemlerle yanıt verme şansımız yoksa, bu sert önlemi kullanacağız.”

11 Kasım’da Lukashenko, ülke hükümetiyle yaptığı bir toplantıda, yaptırımların genişletilmesi durumunda Avrupa Birliği’ni Yamal-Avrupa ulusötesi gaz boru hattından geçen Avrupa’ya gaz geçişini kesmekle tehdit etmişti. Ne var ki Avrupa Birliği, Aleksandr Lukaşenko’nun bu tehdidini duymazlıktan gelerek bazı adımlar atmıştı.

Aldğı yaptırım kararları ile yetinmeyen Avrupa Birliği, geçtiğimiz hafta Beyaz Rusya’ya karşı yeni tedbirlere başvuracağını açıkladı. Daha sonra Rusya Devlet Başkanının basın sekreteri Dmitri Peskov, Vladimir Putin’in Beyaz Rusya Devlet Başkanı Alexander Lukashenko’nun Rus gazının geçişini durdurmaya hazır olduğu konusunda Avrupa’ya verdiği sert cevapları anladığını, ancak buna teşebbüs etmeyeceğini umduğunu söyledi.

Bilindiği gibi Yamal-Avrupa boru hattı ile ilgili yapılan anlaşmalara göre, Rusya’nın da gaz temini konusunda belirli sorumlulukları bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.