islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5995
EURO
34,7919
ALTIN
2.496,49
BIST
9.444,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Macron’un Müslümanlara Hakaretleri Ülkeyi Sarstı

Macron’un Müslümanlara Hakaretleri Ülkeyi Sarstı

Mirat Haber Ajansı

Nice’de bir bıçaklı saldırganın üç kişiyi katletmesi, bir silahlı kişinin Avignon’da vurularak öldürülmesi ve Perşembe günü Suudi Arabistan’daki bir Fransız konsolosluğu koruma görevlisinin bıçaklanması haberleri Fransa’yı sarstı. Resmi basında çıkan haberlere göre saldırgan, Cidde’deki Fransız konsolosluğunda ‘keskin bir aletle’ gardiyanı bıçaklayıp yaraladıktan sonra tutuklandı. Saldırı için herhangi bir gerekçe gösterilmezken, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un bir öğretmenin başının kesilmesine yol açan Hz. Peygamber’in küfür karikatürlerini kararlı bir şekilde savunmasının ardından İslam dünyasının dört bir yanından Fransa’ya öfke duyulması olduğu düşünülmekte. Fransa’nın Riyad büyükelçiliği, korumanın hastaneye kaldırıldığını ve hayatının tehlikede olmadığını söyledi, ancak diplomatik binalara yapılan saldırıyı asla haklı gösterilemeyecek şekilde kınadı. Fransız diplomatlar ayrıca Suudi yetkilileri ‘bu saldırıyı aydınılatmaya’ ve krallıktaki Fransız halkının güvenliğini sağlamaya çağırdı.

Bu arada Fransa’da Nice’deki bir kilisede aynı gün üç kişi öldürüldü. Bunlardan ikisinin, defalarca ‘Allahu Ekber’ diye bağıran bir saldırgan tarafından kafalarının kesildiği düşünülüyor. Perşembe sabahı daha sonra polis, Avignon’da bir kişinin insanları tabanca ile tehdit ettikten sonra polisler tarafından vurarak öldürdüğünü belirtmişti. Saldırgan vuruldu ve ardından tutuklandı. Fransız terörle mücadele savcıları, şehrin belediye başkanı Christian Estrosi’nin ‘İslamo-faşist saldırı’ dediği olay hakkında soruşturma başlattı. Belediye başkanı, Macron’un yakında Nice’e geleceğini söyledi ve ülke çapındaki kiliselere terör tehdidi nedeniyle ek güvenlik sağlanması çağrısında bulundu. Fransız Müslüman İnanç Konseyi, Nice saldırısını kınadı ve Fransız Müslümanları, bu hafta Peygamber’in doğumunun bir yas işareti olarak ve kurbanlarla ve sevdikleriyle dayanışma içinde kutlayan bayramlardan kaçınmaları çağrısında bulundu. Perşembe sabahı ilerleyen saatlerde, güneydeki Avignon kenti yakınlarındaki Montfavet’te yoldan geçenleri tabancayla tehdit eden bir adam polis tarafından öldürüldü. Fransız medyasına göre, polis olayı terörizm olarak tanımlamasa da, adam “Allahu Ekber” diye bağırıyordu. Ancak, daha sonra adamın aşırı sağ NeoNazi İslam karşıtı Kimlik Hareketinin bir parçası olduğu ve Nazi selamı yaptığı ortaya çıktı.

ETİKETLER: Emmanuel Macron
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.