islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

MAĞDURİYET YARATIP MAĞDURU OYNAMAK

MAĞDURİYET YARATIP MAĞDURU OYNAMAK
9 Mayıs 2023 14:30
A+
A-

Anlaşılan o ki dokuz partinin bir araya gelerek oluşturduğu Millet ittifakı, kamuoyu araştırmalarından anlaşıldığı üzere Cumhurbaşkanının gerisinde kalınca, son hamle olarak mağduru oynamaya girişti.

Öncelikle şunu ifade edelim ki,  “İstanbul’un kaybedecek bir dakikası bile yok” diyordun, “Senin ne işin var Erzurum’da?” demeden önce geçmiş olsun dileklerimizi iletelim Sayın Ekrem İmamoğlu’na…

Siyasilerin seçim atmosferinde dikkatli olmaları gerektiğini, bazı söylemlerin halkı kutuplaştırdığını, seçim esnasında ve seçimden sonra bunun halkımızın aleyhine olaylara gebe olduğunu daha önceki yazılarımızda ele almış anlatmaya çalışmıştık.

https://www.mirathaber.com/wp-admin/post.php?post=109122&action=edit

Biz hatırlattık ama hedefe giden yolda her şeyi mubah gören Makyavelist anlayış siyasilerimizde hâkim olunca, Erzurum’da ki olayın olması da kaçınılmaz hale geliverdi. Kim bilir belki de birilerinin istediği atmosfer de buydu.

Siyaset biliminde temel kurallardan bir tanesi, konuşma yapacağınız hedef kitlenin, tarihi ve kültürel yapısını da göz önünde bulundurarak konuşma hazırlığına girmenizdir. Hazırladığınız konuşma, konuşma yapacağınız coğrafyanın iklim(!) yapısı da göz önünde bulundurularak hazırlanmalıdır. Yani İzmir’de coşkulu bir şekilde yapacağınız bir konuşmayı, doğu illerinde yapmaya kalkarsanız, başta iklim değişikliğini göz ardı etmiş olursunuz.

Siyasilerin yoğun seçim temposunda yaşadığı bugünlerde, göz önünde bulundurması gereken bir diğer husus ise, seçim otobüslerinde çalan müziğinde etkisiyle gaza gelip her gördükleri topluluğun önünde konuşma isteklerine gem vurmaları gerektiğidir.

Bunu Sayın Erdoğan yapar ama siz yapmaya kalktığınızda istenilmeyen şeyler ortaya çıkabilir. Nedeni ise, siz kabul etseniz de etmeseniz de, sosyolojik tabiriyle karizmatik lider kalıplarına cuk oturan Sayın Erdoğan’ın toplumda bir karşılığı vardır ve bu karşılık sizinkinin çok çok üstündedir. Böyle olmasaydı,  herhalde Erdoğan’a karşı sizde dokuz parti bir araya gelmezdiniz.

Bizim bu üzücü olaydan çıkaracağımız sonuç, daha doğrusu Sayın İmamoğlu başta olmak üzere Millet İttifakının çıkaracağı sonuç şudur ki, eğer mağduriyet yaratıp mağduru oynamıyorsanız ve bu işi Ak Partinin yaptığını ya da yaptırdığını ileri sürüyorsanız ki söylemleriniz böyle, sizin de hemen çıkıp, Sinan Oğan ’ın seçim otobüsüne saldıran ve Bursa’da kavga çıkartan HDP’liler hakkında açıklama yapmanız gerekmektedir.

Sahi, HDP ya da yeni adıyla yeşil sol parti sizden değildi galiba… Yoksa sizin ittifakta mıydı? Hani şu Kandil’den Millet ittifakını desteklediğini söyleyen terör örgütünün uzantısı Yeşil Sol Parti… Sizin Cumhurbaşkanı adayınız Sayın Kılıçdaroğlu’nun, içeride terör ile iltisaklı eş başkanlarını çıkaracağım dediği yeşil sol parti…

Selam, saygı ve muhabbetlerimle…

              Şaban DOĞAN

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.