islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5706
EURO
34,7604
ALTIN
2.491,29
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Mahathir: Müslümanların Fransızları Cezalandırma Hakkı Var Ama Kullanmayacaklar

Mahathir: Müslümanların Fransızları Cezalandırma Hakkı Var Ama Kullanmayacaklar

Mirat Haber Ajansı

Malezya’nın eski başbakanı Mahathir Mohamad, sosyal medya platformları Twitter ve Facebook’un, Müslümanların yazdığı bir blog gönderisinin bir bölümünü sildikten sonra söylediklerini “yanlış nakledildiğini” söyledi. Geçmişin katliamları ”yorumlarının ardından bir isyan tetikledi. Yeni bir blog gönderisinde Mahathir, yazdıklarını yanlış sunma ve bağlamından çıkarma girişimlerinden tiksindiğini söyledi. Gönderinin bu bölümünün, yazdığı sonraki paragrafla birlikte okunması gerektiğini söyledi: “Ancak Müslümanlar genel olarak ‘göze göz’ yasasını uygulamadılar. Müslümanlar yapmaz. Fransızlar da yapmamalı.” İki bölüm Twitter’da ayrı tweet’ler olarak göründü ve burada bir başlık olarak paylaşıldı. Yayınları, Perşembe günü Nice kilisesine düzenlenen ve üç kişinin öldürüldüğü bıçaklı saldırıyla aynı zamana denk geldi.

Mart ayında ikinci görevinden istifa eden ve Müslüman dünyasında saygın bir lider olan 95 yaşındaki Mahathir, ifade özgürlüğüne inandığını ancak başkalarına hakaret için kullanılmaması gerektiğini söyledi. Cuma günü bu noktayı yineledi. “FB ve Twitter’ın gönderimi kaldırma kararıyla yapabileceğim hiçbir şey yok” diye yazdı ve konumunu “açıklamaya ve savunmaya” çalıştığını ekledi. “Onlar için ifade özgürlüğü budur” diye yazdı. “Bir yandan, rahatsız edici karikatürler sergilemeyi seçen ve tüm Müslümanların ifade ve ifade özgürlüğü adına onu yutmasını bekleyenleri savundular. Öte yandan, Müslümanların geçmişte kendilerine yöneltilen haksızlıktan ötürü intikam almak istemedikleri konusunda benim iletimi sildiler.” Mahathir ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un “medeni olduğunu göstermediğini” söyledi ve hareketlerinin “çok ilkel” olduğunu ekledi. Çoğu Müslüman ülkenin liderleri, Macron da dahil olmak üzere Fransız yetkililerin Hz.Muhammed’in tasvirlerini savunan açıklamalarını kınadı. Karikatürler Müslümanlar tarafından küfür olarak görülüyor. Mahathir açık sözlü görüşleri ile tanınıyor ve daha önce LGBT ve Yahudilerle ilgili sözleri için eleştirilere maruz kalmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.