islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5788
EURO
35,0430
ALTIN
2.459,26
BIST
9.830,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Yeni Zelanda Referandumunda Ötenazi Yasallaşıyor

Yeni Zelanda Referandumunda Ötenazi Yasallaşıyor

Mirat Haber Ajansı

Geçen hafta yapılan halk oylamalarında Yeni Zelanda ötenaziyi yasallaştırmak yönünde oy kullandı, ancak zevk amaçlı esrar kullanımını reddedecek görünüyor. Ülkenin Seçim Komisyonu, bu ayki genel seçimlerin parçası olan iki referandumun tamamlandığını söyledi. Yeni Zelanda’nın “Ömrünün Sonunu Seçme Yasası”, çeşitli koşullara ve korumalara tabi olarak ölümcül hastalıkları olan kişilerin yardımla hastanelerde öldürülmesine izin veriyor. Ön sonuçları açıklayan komisyon, seçmenlerin yüzde 65,2’sinden fazlasının ötanaziye izin veren yasadan yana olduğunu söyledi. Yaklaşık yarım milyon oy henüz sayılmadı ve nihai sonuçlar 6 Kasım’da açıklanacak.

“Evet” oyu, Yeni Zelanda’nın ötenaziyi yasallaştıran Hollanda ve Kanada gibi küçük bir grup ülke ve bölgeye katılması anlamına gelir. Hükümetin, yalnızca ölümcül hastalara uygulanan ve çok sayıda koruma tedbiri içeren mevzuatın Ekim 2021’e kadar uygulanmasını sağlaması gerekiyor. Büyük oy patlamasıyla yeniden seçilen Başbakan Jacinda Ardern, yasa tasarısının yanı sıra referandumlara da destek verdi. Esrarın eğlence amaçlı kullanım için yasallaştırılması, kampanyasının bir parçasıydı. Seçim Komisyonu, seçmenlerin yüzde 53,1’inin yetişkinler için uyuşturucu kullanımının yasallaştırılmasına karşı çıktığını söyledi. Şimdiye kadar sadece Kanada ve Uruguay, birkaç Amerikan eyaletine ek olarak esrarın zevk ve uyuşturucu amaçlı kullanımını yasallaştırdı.

ETİKETLER: Yeni Zelanda
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.