islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3680
EURO
34,9842
ALTIN
2.325,98
BIST
9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Mahmud Abbas: Araplar Filistin Adına Konuşmasın

Mahmud Abbas: Araplar Filistin Adına Konuşmasın

Mirat Haber Ajansı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas geçen hafta sonu yaptığı açıklamada yıl başından bu yana halkına baskıların arttığını ve Arap ülkelerinin söz verdikleri mali destekleri yapmadıklarını söyledi. Abbas, Ramallah ve Beyrut’taki Filistinli grupların başkanlarıyla bir video konferans sırasında, bundan böyle hiç kimsenin Filistin adına konuşmaya yetkili olmadığını söyledi. Sadece kendilerinin kendi amaçları için konuşacağı ifadesini kullandı.

Filistinliler arasındaki toplantı, işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail’in ilhak planlarını önlemenin yollarını tartışmak için yapıldı. Abbas, Filistin Yönetimi’nin ABD’yi İsrail ile herhangi bir müzakerede tek arabulucu olarak reddettiğini vurguladı. Ayrıca Arap barış girişimine dayalı olarak BM gözetiminde uluslararası barış konferansı çağrısında bulundu. BAE ve İsrail’in ilişkilerini normalleştirme ihanetinin da görüşüldüğü ifade edilen telekonferansta Filistin Yönetimi ve direniş grupları, BAE-İsrail anlaşmasını kınadı, bunun Filistin davasına hizmet etmediğini ve Filistinlilerin haklarını görmezden geldiğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.