islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3029
EURO
34,8332
ALTIN
2.414,73
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Eğitim Dünyasının Değerli İsmi Dursun Ali Taşçı Vefat Etti

Eğitim Dünyasının Değerli İsmi Dursun Ali Taşçı Vefat Etti
26 Nisan 2024 12:10
A+
A-

Eğitim Dünyasının Değerli İsmi Dursun Ali Taşçı Vefat Etti

Eğitim ve Edebiyat Alanında İz Bırakan Bir İsim

Mahmut Bıyıklı, eğitimci ve yazar Dursun Ali Taşçı’nın vefat haberini duyurdu. Taşçı, eğitim alanında yaptığı katkılar ve edebi eserleriyle tanınan önemli bir isimdi. Bıyıklı, Taşçı’nın ömrünü eğitime ve maarif davasına adamış bir Müslüman olduğunu belirtti.

Eğitimci ve Yazar Olarak Hizmetleri

Dursun Ali Taşçı, uzun yıllar boyunca Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde öğretmenlik ve edebiyat alanında faaliyet gösterdi. Öğretmenlik kariyerine sınıf öğretmeni olarak başlayan Taşçı, daha sonra edebiyat öğretmeni olarak görev aldı. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fransa’ya Türkçe öğretmeni olarak gönderildi ve burada altı yıl geçirdi.

Vefatının Ardından Anma ve Vasiyeti

Türk Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Taşçı’nın vefatıyla ilgili duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve onun eğitim ve edebiyat dünyasındaki önemli yerine vurgu yaptı. Bıyıklı, Taşçı’nın cenazesinin bugün Marmara İlahiyat Camisi’nde kılınacak namazın ardından memleketi Rize’nin Pazar ilçesinde defnedileceğini belirtti.

Dursun Ali Taşçı’nın Hayatı ve Eserleri

Dursun Ali Taşçı, 1955 yılında Rize’nin Pazar ilçesinde doğdu. Eğitimci ve yazar olarak önemli eserlere imza attı. Mesnevî Okuma Dersleri ve “Mevlâna ve İnsan” konulu konferanslar düzenledi. Ayrıca, yazılı basında ilk eserleriyle tanındı ve edebiyat alanında önemli bir iz bıraktı.

HABER YORUM

Mirat Haber ailesi olarak; ömrünü İslam’a ve Müslümanlara hizmete adamış olan kıymetli hocamız  Dursun Ali Taşçı’ya Allah’tan rahmet, ailesi, öğrencileri ve sevenlerine  başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.
إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
“Biz muhakkak ki Allah içiniz (O’na ulaşmak ve teslim olmak için yaratıldık) ve muhakkak O’na döneceğiz (ulaşacağız).”
MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.