islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3863
EURO
34,7722
ALTIN
2.405,67
BIST
10.195,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Elon Musk Rusya’ya Resti Çekti!

Elon Musk Rusya’ya Resti Çekti!
5 Mart 2022 13:01
A+
A-

Rusya Ukrayna savaşı 10’uncu gününe girdi. Savaş tüm yıkıcı etkisi ile sürerken, Rusya’ya yönelik yaptırımlar da her geçen gün daha geniş bir sahaya yayılıyor. Geçtiğimiz günlerde Rusya’nın haber ajansları Sputnik ve Russia Today’e sansür uygulanmaya başlanmıştı. İfade ve basın özgürlüğünün engellendiği gerekçesi ile birçok kişi duruma tepki gösterse de değişen bir şey olmadı. Avrupa ve ABD’nin uyguladığı sansüre, Elon Musk’ın internet şirketi Starlink’in de katılması istendi. Musk’ın yanıtı ise hayli sert oldu.

Rusya’ya ABD ve Avrupa’nın sert yaptırımları sürüyor. Yaptırımlar bireyselliğe varan bir boyuta inmiş durumda. Rus medyası da bu yaptırımlardan nasibini aldı. Rus medyasına yönelik sansüre Elon Musk’ın şirketi Starlink’in de katılması istendi. Musk, bu talebi reddetti.

ELON MUSK: SİLAH ZORU OLMADAN BUNU YAPMAYACAĞIZ 
Rus medyasına yönelik sansür talebine olumsuz yanıt veren Elon Musk, “Silah zoru olmadıkça bunu yapmayacağız. Mutlak bir şekilde ifade özgürlüğünü savunduğum için üzgünüm.” dedi.

UKRAYNA’YA STARLİNK ANTENLERİ GÖNDERMİŞTİ 
Musk, bu hafta Ukrayna’ya, şirketin uydu tabanlı internet hizmetine bağlanmak için kullanılabilecek bir kamyon dolusu Starlink anteni gönderdi. Ukrayna Başbakan Yardımcısı, geçtiğimiz hafta Rusya’nın iletişim altyapısına yönelik saldırılarına devam ederse Ukraynalıların internet erişimini kaybedebileceği korkusunu dile getirmişti.

STARLİNK KULLANICILARINA TAVSİYELER VERMİŞTİ 
Öte yandan, Elon Musk, Ukrayna’daki Starlink kullanıcılarını, devam eden savaşta hedef alınabilecekleri için sistemi sadece gerektiğinde açmaları konusunda uyardı. Musk, Twitter’da Starlink’in hedef alınma olasılığının yüksek olduğunu yazdı. SpaceX CEO’su, kullanıcılara anteni insanlardan mümkün olduğunca uzağa yerleştirmelerini ve algılanmamak için cihazı hafifçe örterek kamufle etmelerini tavsiye etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.