islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Maldivler’e sadece 2021’in ilk üç gününde 10.000’den fazla turist girdi

Maldivler’e sadece 2021’in ilk üç gününde 10.000’den fazla turist girdi
Mirat Haber Ajansı

Maldiv basınında Salı günü çıkan haberlere göre, Maldivler 2021’in ilk üç gününde 10.000’den fazla turist aldı. Resmi veriler, 1 Ocak’ta 2.500 turistin geldiğini, 4.160’ın 2 Ocak’ta geldiğini ve 4.195 ziyaretçinin de 3 Ocak’ta geldiğini gösteriyor. Turistler çoğunlukla Rusya, Ukrayna, Hindistan, Kazakistan ve İngiltere’den geldi. Herhangi bir ülkeden gelen turistler, kalkıştan 96 saat önce yapılan COVID-19 testlerinin olumsuz bir sonucunu sunmaları koşuluyla varışta 30 günlük vize alabiliyorlar.

Koronaya rağmen tek yol turizm

Ekim ayında Dünya Bankası, Maldivler’in Covid-19 salgınının en çok etkileneceği Güney Asya ülkesi olacağını tahmin ediyordu. Bu nedenle Maldivler, COVID-19 salgınında kazançlı turizm sektörüne girerken dünyadaki en açık sınır politikalarından birini uygulamaya koydu. Yetkililer, Maldivler’in hayatta kalmak için turizme ihtiyacı olduğunu söyleyerek Dünya Bankası kararına karşı çıktı. Ülkenin GSYİH’sinin %70’i turizmden. Maldivler’in turizm bakanı olarak atanan turizm sektörü duayeni Abdullah Masum, turizm durduğunda Maldivler’de her şeyin durduğunu ve ülkenin devam etmekten başka çaresi olmadığını söylüyor.

El değmemiş plajları ve turkuaz suları ile ünlü Maldivler’in 1.192 mercan adası, ekvator boyunca halka benzeri zincirler halinde dağılmıştır. Ülkede turizm sektörünün bel kemiğini oluşturan özel adalarda 156 lüks tatil köyü bulunuyor. Ülke, pandemi sırasında daha güvenli bir turizm deneyimi sağlamak için coğrafyasını bir avantaj olarak kullanmaya çalıştı.

Turizm bakanı Masum, herkes için bol alan olduğu için misafirlerin güvenliğini sağlayabileceklerinden emin olduklarını söyledi. Yeni gelen turistlerden çıkabilecek vakalara hazırlanmak için hükümet, yoğun bakım üniteleri inşa etti ve çeşitli bölgelerdeki test tesislerini büyüttü. Tatil köyleri de benzeri görülmemiş güvenlik ve hijyen önlemleri aldı. Hatta bazıları varışta misafirleri için PCR testleri yaptı.

İngiliz virüsü tehlikesi

Bununla birlikte, yerel medyada Cuma günü yayınlanan haberlere göre, Maldivler Britanya’da yayılan yeni mutasyon geçirmiş ve oldukça bulaşıcı olan COVID-19 türüne maruz kalma riski altında. Sağlık Acil Durum Operasyonları Merkezi (HEOC) bünyesindeki teknik danışma grubundan Dr. Nazla Mustafa, yerel basına, Maldivli gezginler için büyük destinasyonlar da dâhil olmak üzere 20’den fazla bölgede yeni koronavirüs vakasının tespit edildiğini söyledi. Mustafa, yeni virüs türünün bir ülkenin sağlık sistemi üzerinde zorlanmaya neden olabileceğini söyledi. Sağlık Koruma Ajansı (HPA), yerel sakinlerin ve İngiltere’den gelenlerin 10 gün boyunca evde karantinaya alınmasını ve iki virüs testi yaptırmasını gerektiren yeni düzenlemeler yayınladı.

Aşı tartışmaları

Dünyanın hemen hemen her ülkesinde olduğu gibi, tüm gözler aşılama çabalarına çevrildi. Dr. Nazla Refik, COVAX programının bir parçası olarak ülke nüfusunun %20’sine ücretsiz aşı yapılacağını söyledi. Dr. Refik, aşıların 2021’in ilk çeyreğinde uygulanabileceğini tahmin ettiğini söyledi. COVAX tahsisinin %17’si, ön saflarda çalışanlara, 50 yaşın üzerindeki insanlara ve diğer yüksek riskli bireylere aşılama için öncelik verilecek. Maldivler hükümeti şu anda aşının, ülkedeki uzak adalara ve bölgelere dağıtımı için lojistiği tamamlamaya çalışıyor.

Diğer Güney Asya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/guney-asya/

Diğer Ekonomi haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/ekonomi/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.