islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5445
EURO
34,9707
ALTIN
2.428,30
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Maldivler’in Ülke “Sadakat Programı” Dünyada İlk

Maldivler’in Ülke “Sadakat Programı” Dünyada İlk

Mirat Haber Ajansı

Güney Asya açıklarında Hint Okyanusu’ndaki bir mercan adaları devleti olan ve tamamen Müslümanlardan oluşan turizme dayalı ekonomisiyle ünlü Maldivler, dünyada ülke çapında bir konukseverlik sadakat programı (loyalty program) geliştiren ve uygulayan ilk ülke olma yolunda ilerliyor. Maldivler Sınır Milleri programının üç düzey üyeliğe sahip olacağı bildirildi: Abaarana (Altın), Antara (Gümüş) ve Aida (Bronz). Üç isim de Hint Okyanusu ulusunun ana dili olan Divehi’den geliyor. Hükümet tarafından işletilen resmi bir Twitter hesabı olan Maldives Immigration, turistlere yönelik sadakat programına ilişkin 28 Eylül’de bir açıklama yaptı. Turistler, ziyaret sayısına ve kalış süresine göre puan kazanacak. Özel günleri kutlamak için yapılan ziyaretlere ek puan verilecek.

Ancak, turistlerin türünün ilk örneği olan bu girişime nasıl tepki verecekleri, küresel seyahatin Covid-19 salgınından sonra nasıl göründüğüne bağlı olacak. Ekonomisi büyük ölçüde turizm ve otelcilik endüstrilerine bağımlı olan Maldivler, Asya’da sınırlarını yeniden açan ilk ülkelerden biri oldu. Turistler Temmuz ayında ülkeye yavaş yavaş geri dönmeye başladı. Seyahat endüstrisi uzmanları, fikrin uzun vadeli potansiyele sahip olabileceğini düşünüyor. Ülkenin turizm kurulu tarafından yapılan bu girişim, İzlanda’nın Avrupa’ya giderken ücretsiz mola vermesinden bu yana gerçekleştirilen en yenilikçi hareket olarak adlandırılmakta. Program Aralık 2020’de uygulanacak. Lüks bir destinasyon olarak Maldivler otel fiyatları pahalı olsa da, bir puan sistemi potansiyel olarak bu maliyetlerin bir kısmını dengeleyebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.