islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Malezya: Mahathir “Dönek Muhyiddin’le Barışmayacak”

Malezya: Mahathir “Dönek Muhyiddin’le Barışmayacak”

Mirat Haber Ajansı

Malezya’nın bu yıl bir parti içi darbeyle sağ kolu tarafından başbakanlık görevini kaybeden eski Başbakanı Mahathir Mohamad, halefi ve eski müttefiki Muhyiddin Yassin ile uzlaşamayacağını belirtti. Şu anki başbakanın, iki yıldan uzun bir süre önce andıklarda mağlup ettiklerinde ikisinin de düzeltmeye çalıştıkları Najib Razak hükümeti yolsuzluk politikalarını uyguladığını söylüyor. İki kez eski Malezya Başbakanı olan şu anda 95 yaşına gelmiş Mahathir, 18 Mayıs parlamento oturumunda muhalefet sıralarında oturunca kendi kurduğu partisinden kovulmuş, Ağustos ayında yeni bir etnik Malay partisi kurduğunu duyurmuştu. Seçimde kazanmasına ve halk desteği olmasına rağmen parlamentoda kurulu düzenin adamları yabancı nüfuzunun de etkisiyle seçildikleri siyaseti uygulamıyorlar.

Mahathir, parti üyesi Muhyiddin Yassin’in Bersatu partisini iktidar koalisyonundan çekmesinin ardından Şubat ayı sonlarında protesto amacıyla başbakan olarak istifa etti ve 2018 ulusal anketlerindeki tarihi zaferin ardından iki yıldan kısa bir süre sonra çöküşünü tetikledi. Eski başbakan, Muhyiddin ile Bersatu’yu kurduğunu ve Necib Razak’ın Barisan Nasional hükümetini devirmek için Pakatan Harapan (PH) koalisyonuna girdiğini, ancak halefinin şimdi devrildikleri partilerin liderleriyle çalışmayı sindiremeyeceğini açıkladı. Tarihin Muhyiddin’in eylemlerini 14. genel seçimlerde PH’ye oy veren Malezyalılara ihanet olarak hatırlayacağını ve sonraki seçimlerde Bersatu’nun sandıkta yok olacağını da ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.