islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

UZUN YAŞAMANIN SIRRI KADER PROGRAMIDIR

UZUN YAŞAMANIN SIRRI KADER PROGRAMIDIR
30 Kasım 2023 11:00
A+
A-

1899 doğumlu ve 150 torunu vardı: 124 yaşındaki Elmas Kırtepe hayatını kaybetti.

UZUN YAŞAMI DÜŞÜNELİM

Aldıkları gıda ve de eğitim aynı olan ve birbirine yakın işleri ve yaşamları olan bir ailenin çocuklarından  biri 35, diğeri 63, üçüncüsü de 80 yaşında ölüyor.

BUNU NASIL İZAH EDECEĞİZ?

Bir trafik kazasında  yanyana oturan iki kişiden biri ölüyor. Diğeri çok daha uzun yıllar yaşıyor.

GEL DE BUNU AÇIKLA!

Aynı hastalığa yakalan ve aynı hastanede aynı doktorlar tarafından tedavi edilen örneğin üç hastadan en sağlıklı gibi görüleni ölüyor. Diğerleri yaşıyor.

BUNU AÇIKLAMAK MÜMKÜNMÜ?

Verilen örneklerden her biri için hiç şüphesiz bir şeyler söylenebilir ama olayların üzerindeki sır perdesini kaldırmaz.

İNSAN HADDİNİ BİLMELİ

İnsanlar akıl ve duyu organları yoluyla anlayamayacakları hususlarda hadlerinin bilmezler, hakikati dile getiriyorlarmış gibi boşluğa taş atarlar.

Oysaki Rabbimizin Kitabı Kur’ân’a bakıp bilgiye edinmeye çalışsalar her yönüyle orijinal bir varlık  olan insanın yaşının da  kendisine özgü olduğunu anlarlar yani ömrü Allah’ın belirlediği hakikatini kavrarlardı. 

Sözün özü insan ana rahminde belirlenen ve süresi belirlenmiş ömrü olan Ecel-i Müsemması’nı yaşar:

“ Sizi topraktan, sonra nutfeden, sonra kan pıhtısından yaratan; sonra erginlik çağına ulaşmanız, sonra da yaşlanmanız için sizi yaşatan O’dur. Kiminiz daha önce öldürülür, kiminiz de belirlenmiş süreye ulaşırsınız. Belki artık düşünürsünüz.” (Mümin 40/67)

124 YIL  YAŞAYAN ELMAS KIRTEPE

Şimdi yukarıda  verilen bilgiler ışığında haberimizi okuyalım:

“Elmas Kırtepe 124 yıl yaşadı. Kırtepe, 1 hafta önce nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Herhangi bir rahatsızlığı olmadığı belirtilen Kırtepe, dün sabaha karşı, yaşlılığa bağlı olarak hayatını kaybetti.

9 çocuk ve 150’den fazla torun sahibi olan Elmas Kırtepe’nin oğlu Mehmet Kırtepe şunları şöyledi:

Annem 1899 doğumlu. Hiçbir rahatsızlığı yoktu. En son hastaneye gitti. Nefes alamıyormuş. Bıraksan 3-4 kilometre yürüyebiliyordu. En büyük çocuğu 90 yaşında. En büyük torunu ise 64 yaşında.”

Yorumlu haberimizi, konumuza ışık tutan ayetlerle bitirelim:

Ey iman edenler! Mallarınız ve çocuklarınız sizi Allah’ı anmaktan / Allah’ın emirleri ve yasaklarını uygulamaktan alıkoymasın. Kim bunu yaparsa işte onlar ziyana uğrayanlardır. Herhangi birinize ölüm gelip de: Rabbim! Beni yakın bir süreye kadar geciktirsen de sadaka verip iyilerden olsam! demesinden önce, size verdiğimiz rızıktan harcayın. Allah, eceli geldiğinde hiç kimseyi (ölümünü) ertelemez. Allah, yaptıklarınızdan haberdardır.” (Teğabun 9-11)

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.