islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5212
EURO
34,9672
ALTIN
2.435,78
BIST
9.776,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Malezya: Muhyiddin’e Kral Desteği

Malezya: Muhyiddin’e Kral Desteği
24 Mayıs 2020 14:39
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Malezya kralı Pazartesi günü Muhyiddin Yassin’in başbakan olarak atanmasının doğru ve anayasal olduğunu söyledi. Parlamento’nun oylamasına karşın Muhyiddin liderliğine karşı bir muhalefet önergesi verilmiş ancak Kral, kıdemli politikacının Parlamentonun alt meclisinin 222 üyesinin çoğunluğunun desteğine sahip olduğuna inandığını belirtti. Kral daha önce 1 Mart’ta Muhyiddin’i başbakan atamıştı.

Muhyiddin yönetimi, Mayıs 2018 seçimlerinde seçmenler tarafından reddedilen partileri de içeriyor. Mevcut başbakan ülkenin kurulu düzen partisi olan UMNO’dan ayrılanların kurdukları yolsuzluk karşıtı partilerin üyesiyken, önceki mutabakat hükümetini bozup bir grup arkadaşıyla yolsuzluklara bulaşmış UMNO ve dini partilerle bir araya gelip Mahathir Mohamad’in başında olduğu yolsuzluk karşıtı koalisyonu indirmiş kendisi başbakan olmuştu.

Alt meclis, başlangıçta 94 yaşındaki eski Başbakan Mahathir Mohamad’dan hiçbir talepte bulunulmadığına dair bir oylama talebini onaylamıştı. Ancak hükümet Pazartesi günkü toplantıyı kısalttıktan sonra yalnızca kraliyet konuşması için zaman bırakarak oylama süresiz olarak ertelendi. Bir sonraki oturumun 13 Temmuz – 27 Ağustos tarihleri ​​arasında gerçekleşmesi bekleniyor. Kralın rolü büyük ölçüde törensel ve Muhyiddin’in atanmasının onaylanmasının, Parlamentodaki liderliğine ilişkin bir oy üzerinde çok fazla etkisi olması muhtemel değil. Malezya’da her eyaletin bir kralı bulunuyor ve bunlar dönüiümlü olarak bütün ülkenin başına geliyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.