islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4620
EURO
34,6892
ALTIN
2.434,88
BIST
9.909,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Malezya’da rekor miktarda krital metamfetamin ele geçirildi

Malezya’da rekor miktarda krital metamfetamin ele geçirildi
Mirat Haber Ajansı

Malezya denizcilik acentesi, geçtiğimiz pazar ülkenin batı kıyısındaki bir tekneden iki tondan fazla kristal metamfetamin uyuşturucu maddesinin ele geçirdiğini duyurdu. 26,2 milyon dolar değerindeki mal, ülkenin şimdiye kadarki en büyük uyuşturucu nakliyesi olarak kayıtlara geçti. Malezya, son yıllardaki baskınlarda kayda değer düzeyde kristal metamfetamin ele geçirmekte. Yetkililer, durdurulan sevkiyatların Avustralya, Güneydoğu Asya ve Çin’i de kapsayan milyarlarca dolarlık yasadışı uyuşturucu ticaretinin bir parçası olduğunu ifade etti. Malezya Deniz Kuvvetleri Koruma Dairesi (MDKKD) Genel Müdürü Mohamad Zubil Mat Som’un verdiği bilgiye göre son keşif, MDKKD devriyesinin şüpheli hareketler sergileyen bir eğlence teknesiyle karşılaşması sırasında gerçekleşti. Teknenin 26 yaşındaki Malezyalı yegane yolcusu dur emrini reddedince kovalamaca başladı. MDKKD tekneye yetiştiklerinde adamın suya atlayarak kaçmaya çalıştığını ancak bunu başaramadan tutuklandığını anlattı. Tekneyi teftiş eden yetkililer, Çin çayı ambalajıyla gizlenmiş 2.118 kg kristal metamfetamin içeren 130 paket buldu. İlaçların menşei ve varış yeri halen araştırılıyor. Mohamad Zubil, çay ambalajının önceki sevkiyatlarda ele geçirilen ve Myanmar’dan geldiğinden şüphelenilen paketlere benzediğini belirtti.

Kristal metamfetamin, Malezya’da shabu ve yaba, dünyada da speed olarak bilinen güçlü bağımlılık yapan sentetik bir ilaç. Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi Güneydoğu Asya bölge temsilcileri, iki tondan fazla sevkiyatın büyüklüğüne dikkat çekerek bu tür gemilerin Asya’da uyuşturucu ticaretini yürüten sendikaların yerini kolayca alabileceğini belirttiler. Douglas, durumun önüne geçmeyi umuyorlarsa, bölgede sorunun köküne inebilecek ileriye dönük bir stratejiye ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Malezya’yı tanıyalım;

Malezya Güney Doğu Asya’da yer alan fiziki konumuna bağlı olarak doğu – batı olarak adlandırılan ada ülkesidir. Parlamenter monarşi ile yönetilen federal bir devlettir. Ülke nüfusu yaklaşık 32 milyondur. Başkenti Kuala Lumpur’dur. Ülke nüfusun %61 Müslümandır. Kişi başına düşen milli gelir 30.858 dolardır. Uzun yıllar İngiliz sömürgesinde kalan ülke 1957’de İngiliz Milletler Topluluğu’nda kalması şartı ile bağımsızlığını ilan etti.

Diğer Uzak Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/uzak-dogu/

ETİKETLER: Uyuşturucu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.