islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Mali’de Kışlaya Saldırı: 23 Ölü

Mali’de Kışlaya Saldırı: 23 Ölü
11 Nisan 2020 11:48
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Afrika’nın Kuzeydoğusunda yer alan Müslüman ülke Mali’de son yıllarda durmak bilmeyen iç savaş, işgal ve terörün devamı olarak hafta başında hükümete karşı güçlerin gerçekleştirdikleri kanlı saldırıda ağır kayıplar verildiği bildirildi. Ülke medyasında hafta başı verilen haberlere göre, bir kışlaya düzenlenen saldırıda en az 23 kişi öldü ve çok sayıda yaralı var.

Mali Haber Ajansı’na göre, kimliği belirsiz silahlı kişiler askeri teçhizatı ele geçirip kampı yaktılar. Mali Silahlı Kuvvetlerinin Twitter’da yaptığı açıklamada, olayın Kuzey Mali’nin Gao Bölgesi Bamba kasabasında sabahın en erken saatlerinde gerçekleştiği bildirildi. İnsan ve maddi kaybın daha sonra ortaya konacağıa, bölgeye takviye kuvvetler gönderileceği belirtildi. Hiçbir grup saldırının sorumluluğunu üstlenmedi.

2012 yılından bu yana militanlar, işgalci Fransız ordu birlikleri ve yerel Mali güçlerinin kuzey ve orta Mali’deki unsurlarına şiddetli saldırılar düzenleyerek binlerce askeri ve sivil kayıp verdirdiler. Mali hükümeti yaptığı açıklamada, militanların geçen ay da merkez Mopti bölgesindeki Bandiagara ve Bankass bölgelerindeki topluluklara yönelik şiddetli saldırılarda 37 kişiyi öldürdüğünü söyledi. İnsan Hakları İzleme Örgütü’ne göre, geçtiğimiz yıl sadece Mali’nin merkezinde en az 456 sivil öldürüldü ve yüzlerce kişi daha yaralandı.

Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita Şubat ayında yaptığı açıklamada, hükümetinin ülkeyi yutmuş bir isyanı sona erdirmek için militan gruplarla görüşmeler başlatmaya hazır olduğunu belirtti.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.