islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4446
EURO
34,8443
ALTIN
2.420,12
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

Yeni Zelanda: Müslümanlar Zoraki Vejetaryen Oldu

Yeni Zelanda: Müslümanlar Zoraki Vejetaryen Oldu
11 Nisan 2020 11:45
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Pasifik Okyanusu’ndaki Yeni Zelanda’nın hükümeti kasap ve fırınların kapatılması gerektiğini duyurunca bu süpermarketlerden yapılan ev teslimatlarını da artırdı. Ancak ülkede birçok Müslüman, süpermarketlerde kendilerinin yemesine uygun olan helal et bulunmadığını belirtiyor ve inzivaya giren Müslümanlar bu durum bitene kadar çoğunlukla sebze yemeye zorlanıyor. Irklar arası ilişkilerden sorumlu devlet yetkilisi Meng Foon hükümeti helal kasapların ve diğer küçük gıda işletmelerinin açılmasına izin vermeye çağırdı ve kuralların kültürel açıdan hassas olması gerektiğini söyledi.

Foon, bakanların dini ve kültürel kurallara uygun temel hizmetler için topluluklardan gelen çağrılara acilen yanıt vermesini istediğini söyledi. Irklar arası ilişkiler yetkilisi, kasap ve marketlerin, toplu taşıma araçlarına erişimi olmayan daha yoksul bölgelerde açılmasına izin verilmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi. Başbakan Jacinda Ardern bugün medyaya helal ürünlerle ilgili nihai bir kararın “çok kısa bir süre içinde” geleceğini söyledi. Bu çıkana kadar Yeni Zelanda Müslümanları temsilcileri, vejetaryen olmaya devam edeceklerini paylaştılar.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.