islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5889
EURO
34,8006
ALTIN
2.499,03
BIST
9.444,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

‘Maskesiz Kahramanlar’ Endonezya’da Mezar Kazıyor

‘Maskesiz Kahramanlar’ Endonezya’da Mezar Kazıyor

Mirat Haber Ajansı

Endonezya medyasında yer alan bir haberlere göre, koronavirüs salgını sırasında maske takmayı reddeden en az sekiz kişi, Endonezya’nın Doğu Cava eyaletinde covid-19’dan ölenler için mezar kazma cezasına zorlandı. Yerel yönetim bu cezai yaptırımı mezar kazıcı sıkıntısını çözmek için kullanıyor. Makale, cezalandırılan anti-maskecilerin cesetlere dokunmaya zorlanmadığını belirtiyor. Sorumsuz maskesiz kahramanlar sadece mezar kazmak ve tabutları desteklemek için tahta kalaslarla arsaları hazırlamak gibi işçilikleri yapıyorlar. Kerme bölgesindeki halk sağlığı görevlileri, vücutları tam vücut koruyucu ekipman kullanarak .alıştıklarında virüse maruz kalma riski olmadığını belirtiyorlar.

Endonezya, Nisan ayı başlarında maske takılmasını zorunlu kılan ulusal bir yasa çıkardı, ancak bu politika, Doğu Java’nın vakalarda artış görmesi ve bölgede yapılan bir anketin eyaletteki insanların %70’inin maske takmadığını tespit etmesinden sonra Temmuz ayında güçlendirildi. Endonezya, diğer birçok düşük ve orta gelirli ülke gibi, genellikle zenginlik ve kaynak eksikliğine odaklanan nedenlerle virüsün yayılmasını kontrol altına almak için mücadele ediyor. Test ve temas takibini sınırlar. Ancak maskeler, kelimenin tam anlamıyla hayat kurtarabilecek, nispeten ucuz bir halk sağlığı önlemi ve bu nedenle Endonezya yetkilileri, onları ihlal edenlere karşı haklı olarak hoşgörü göstermemekte. Endonezya, bu yıl şu ana kadar çeyrek milyon vaka ve 10 bine yaklaşan ölümler tespit etti ve ülke 14 Eylül ortasında 3 bini aşkın yeni vaka raporu veriyor. Maske takmanın isteksizliği ve reddi bazen tipik bir Amerikan sorunu olarak görülse de, dünyanın her yerinde maske karşıtı sözde maskesiz kahramanlar var. Maskeli yaşamın anavatanı Hong Kong’da bile bazı maske karşıtı videoların viral hale geldiği görüldü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.