islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5881
EURO
34,7593
ALTIN
2.507,05
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Matematik 15 Temmuz’a Mucize Diyor

Matematik 15 Temmuz’a Mucize Diyor
21 Ağustos 2017 09:39
A+
A-

15 Temmuz darbesi bazı yorumcuların oturdukları yerden karar verdikleri gibi, acemî bir darbe miydi? Matematiksel olarak analiz edildiğinde 15 Temmuz’un  her tür ihtimal düşünülerek %99.99 hatasız planlandığı, mucizelerle önlendiği ortaya çıkıyor.
15 Temmuz’da eşzamanlı olarak düzenleyip beceremedikleri operasyonlardan bazıları başarılı olsa darbeyi garantileyen eylemler olurdu.

Bunların başında gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katli planıdır. Eğer darbe gecesi Reis şehit düşse, darbeye karşı direniş de kaybolurdu. Halk, asker, emniyetten yer yer direnişler devam eder fakat darbecilerin önünde bir merkez kalmaz, bir süre sonra direnen cepleri de milliyetçi, ulusalcı, muhafazakar farketmeden tek tek ele geçirirlerdi.

Dolayısıyla Cumhurbaşkanının şehadeti kahpelerin zaferi olurdu. 

İkinci “game-over” yani oyun bitti mesajı da Ankara ve devleti yerde, karada ele geçirmenin anahtarı olan Özel Kuvvetler Komutanlığıydı. ÖKK, planlandığı şekilde darbeci kontrolüne geçseydi, polis özel harekat karargahının bombalandığı, emniyet ve MİT’in ağır saldırı altında etkisini kaybettiği bir Ankara’da tankların, helikopterlerin, jetlerin desteğiyle bu süper eğitimli seçkin askerler kontrolü kolayca ele geçirirdi.

ÖKK’nın vatan haini denetimine girmesi için komutan Zekeriya Aksakallı’nın şehid edilmesi ve yerine hazır bekleyen adını anmaya gerek olmayan ST şeytani sürüngeninin geçmesi yeterli olacaktı. Başkenti ele geçiren bütün darbeler başarılı olmuştur.

Kısaca Erdoğan’ın da Aksakallı’nın da kaybı, sadece birinin kaybı halinde bile darbe kesin olarak. sonuca varmış olacaktı. Yani Erdoğan hayatta kalsa ama Özel Kuvvetler FETÖ için çarpışsa ya da Özel Kuvvetler bizde kalsa ama Cumhurbaşkanı katledilse darbe başarılı olacaktı.

Hemen herkesin mutabık olduğu bu aşikar noktadan sonra şimdi her iki durumun da olmama ihtimallerine bakalım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatta kalması için gereken, biri bile aksasa katledilmesi kaçınılmaz olacak alt olaylara sondan geriye giderek bakalım.

Eğer Atatürk Hava Limanınayollanan kobra helikopteri, Erdoğan’a ve çevreleyen halka ağır makineli topuyla ateş açsa, FETÖ’cü hain yıllarca aldığı eğitimin ve vicdanının engellemesinden bir an kurtulsa Cumhurbaşkanı yüzlerce seveniyle orada şehit düşecekti.

Eğer bir hainin yer belirleyiciyi açmasıyla pozisyonu İnternette haber sitelerine bile düşen Ata uçağı üzerine yollanan F-16’lardanbiri bile düşürme görevini yerine getirebilseydi, yakıtları ve donanımları tam pilotları kararlı olsaydı, devletimizin başını yine kaybetmiştik.

Eğer Erdoğan, bazı dostlarının bile yerinde kalma teklifini dinleyip, biraz daha, 20 dakikacık daha beklese, kalabalık cinayet timi o daha uçmadan onu yakalamış ve katletmiş olacaktı.

Eğer sözde komandolardan, sualtı taaruzculardan, özel kuvvetlerden oluşturulmuş katliam timinin helikopter pilotu durumu kavrayıp fettoşlara motor arıza bahanesiyle 30 dakika kaybettirmese, katiller Cumhurbaşkanı ve yakınları erken bile ayrılma kararı alsa yine de onları şehid edecekti.

Eğer darbe gecesi B planı olarak alelacele oluşturulan ve yeterli plan yapmadığından geciken o cinayet timi değil de İncirlikte beklediği söylenen A planı esas cinayet timi faaliyete geçse, İncirlik’in kalkış inişleri elektrikler kesilerek iptal edilmese, çok daha erkenden hedef cumhurbaşkanının canına kastedebileceklerdi.

Şimdi tek tek ihtimallere bakalım.

Aprona yaklaşanKobra helikopterpilotunun emri değil de vicdanını dinlemesi. 4’te 1 ihtimal diyelim.

F-16’nındonanım, yakıt veya vicdan gibi bir sorunla Ata uçağını vurmaması. Buna da 5’te 1 diyelim.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Birinci Ordu Komutanına güvenerek İstanbul’a erken hareketetmesi. Buna da 2’de 1 diyelim.

FETÖ katliam ekibinin helikopter pilotunun durumu anlayıp hemen orada uydurduğu motor bahanesiyle onları geciktirmesi için de 4’te 1 bir ihtimaldir diyelim.

İncirliktehazır olan planlanan asıl FETÖ katliam ekibinin NATO nükleer saldırı üssünün devre dışı bırakılması sayesinde zamanında engellenmesine de 2’de 1 ihtimal diyelim. A takımı etkisiz kalınca yeni bir ekibi kuruyorlar. Bu bile FETÖ’nün ne kadar ordu personeline hakim olduğunu tek başına ortaya koymakta.

Darbecilerin bütün bunları güle oynaya darbe yapıp devleti uykusunda tamamen başsız bırakacakları saat 03.00 değil de 21.30’da yürürlüğe koymaya zorlayacak istihbaratın MİT’e son gün gelişine de 2’de 1 ihtimal diyelim.

Aslında bu ihtimallerin çok daha düşük olduğunu herkes bilir ama biz geniş geniş hesaplayalım.

Bunların birlikte gerçekleşmesi gerektiğinden matematikte bunlar çarpılır.

1/4 x 1/5 x 1/2 x 1/4 x 1/2 x 1/2 = 1/640

Yani Cumhurbaşkanımızın darbe gecesi canlı kalması 640’ta 1 ihtimalle gerçekleşmiştir. Bu da binde birbuçuk, yüzde 0,15’tir.

Altıyüz kez darbe yapsan sadece birinde olacak bir durum. Buna hangi din hangi ideolojiyle bakarsanız bakın mucizedenir.

Fakat bunun bir de Özel Kuvvetler Komutanlığı tarafıvar. Burdaki mutlaka gerçekleşmesi gerekenleri ters zaman sırasına koyalım.

Şehidimiz Halisdemir assubayın sözde komutan vekili pisliğe onca koruması arasından yaklaşıp öldürebilmesi 2’de 1 ihtimaldir diyelim.

Zekeriya Aksakallı Paşanın helikopteri atlatmasına 2’de 1 diyelim.

Paşanın kameralara da yansımış barikatı ve eğitimli hainleri atlatması da 2’de 1 diyelim. Aslında 10’da 1 ama paşanın iradesini hesaba katalım.

Zekai Paşa’nın pislik vatan haini yardımcısının ses tonundan bunlar bir şeyler planlıyor deyip hemen karargaha gitme kararına da yine bordo bereli hisleri deyip 2’de 1 verelim.

Biri bile olumsuz gerçekleşse fettoş hainler Özel Kuvvetler Komutanlığı, dolayısıyla Ankara’yı ele geçirecekti.

Bunların da hep olumlu sonuç vermesi ihtimali

1/2 x 1/2 x 1/2 x 1/2 = 1/16

Yani bordo bereliler, sadece 1/16, yüzde altıihtimal dahilinde bizim elimizde kaldı.

Hem Cumhurbaşkanının kurtulması hem de en önemli askeri gücün devlette kalmış olması, kısaca bu temel hedeflerin ikisini de beceremeyip paniğe kapılan darbenin başarısızlığı iki durumun çarpımı, 1/640 x 1/16, 1/10.240’ta bir ihtimaldir.

Onbinde bir ihtimal! 

Yani FETÖ’nün Amerikan ve İngiliz istihbarat ekipleriyle aylarca planladığı bu darbe %99,99 ihtimalle başarılı olması gerekirdi. Bu FETÖ ve onun sahiplerinin muazzam ayrıntılı, hatasız bir plan yaptığını ortaya koyuyor.

Öyle sağlam plan ki darbenin gündüz öğrenildiğini bilmelerine rağmeno kadar rahat ve güvendeler o kadar B, C, D planları var ki darbeyi iptal dahi etmiyorlar.

Ama %0,01 ihtimal gerçekleşti, onbinde bir oldu. Allah 10.000’i değil imkansız 1’i seçti. 

15 Temmuz sabahını görmemiz Allah’ın, şehitlerimizin, gazilerimizin, Allah’a inanan insanımızın, vatanı milleti için gözünü kırpmayan askerimizin mucizevi zaferidir.

Matematik, onbinde bir ile kurtuldunuz diyor. 

Tabii bu ihtimallerin hepsi tek tek tartışılır. Bazıları bunun onbinde bir değil binde bir olduğunu, bazıları yüzbinde bir olduğunu iddia edebilir. Mucize ortadan kalkmaz.

Sakın ukalalıkla, sokakta fazla bir önemi olmayan üç beş askeri gariban görüp “ben bilirim, böyle darbe mi olur” deme. Sen ki kendi gücü olmayan sen, bilmiş bilmiş Allah’ın rahmetini küçük görme.

Böbürlenme, Hakim olan Allah’a hamd et ve bunların planladıkları bir sonraki hain komploya karşı hazır olmak suretiyle fiilen duanı et.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.