islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5860
EURO
35,0186
ALTIN
2.452,62
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Mavi Tik İçin İnstagram Pazar Yerine Döndü!

Mavi Tik İçin İnstagram Pazar Yerine Döndü!
20 Mayıs 2022 14:12
A+
A-

Instagram’da hesabını doğrulatmak isteyen kişiler ve firmalar, mavi tik pazarı oluşturdu. Bu amaçla kurulan ajanslar, 50 bin TL’den başlayan fiyatlarla mavi tik almanıza yardımcı oluyor.

Sıkı bir Instagram kullanıcısıysanız, bazı profillerde bulunan mavi tik rozetini mutlaka görmüşsünüzdür. Sahte hesapların önüne geçmek isteyen Instagram, tıpkı Twitter ve Facebook’ta olduğu gibi doğrulanmış hesap rozetleri kullanıyor.

Söz konusu hesabın Instagram tarafından doğrulandığı anlamına gelen mavi rozet, önceleri sadece şirket tarafından belirlenen kullanıcılara verilirken artık isteyen herkes, hesap doğrulaması için başvuru gönderebiliyor.

Ancak Instagram’da onaylı hesap anlamına gelen mavi tik almak, adeta bir pazara dönüştü. Profili üzerinden ticaret yapan ve reklam alan kişiler, şirketler, oteller veya restoranlar, mavi tik almak için yarışır hale geldi.

Instagram’da hesabı onaylanan ve mavi tik alan kişiler ve firmalar, takipçi sayısını hızla artırabiliyor, reklam ve tanıtımlardan ciddi gelir elde etmeye başlıyor.

Instagram’da mavi tik almak isteyen kişiler ve firmalara yardımcı olmak için çalışan belli ajanslar bulunuyor ancak bu ajansların garantisi bulunmuyor. Söz konusu ajanslar, sizin profiliniz üzerinde çalışma yapıyor ve Instagram’a başvuruda bulunuyor. Ancak onayın çıkıp çıkmayacağının garantisini vermiyor. Bu ajanslar, şirket veya kişilerden sadece hazırlık aşaması için 15 bin TL talep ediyor. Mavi tik onaylandığında ise 35 bin TL daha alıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.