islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5876
EURO
34,8072
ALTIN
2.505,62
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

MEB en başarılı okulları belirledi

MEB en başarılı okulları belirledi
12 Ekim 2017 08:23
A+
A-

MEB, Türkiye’nin en başarılı ilköğretim okullarını belirledi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim Okulları Destekleme Projesi kapsamında yapılan çalışmada, Türkiye’nin en başarılı ilköğretim okulları belirlendi. Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 8. sınıf Ortaöğretime Yerleştirme Okul notlarına göre yapılan çalışmada, en az 30 öğrenci mezun veren okullar dikkate alındı. Çalışmayı değerlendiren İlköğretim Genel Müdürlüğü yetkilileri, çalışma sonucunda başarılı ve başarısız okulların belirlendiğini ve başarısızlığın nedenleri hakkında araştırma yapacaklarını açıkladılar. 8. sınıfta elde ettikleri sadece SBS puanlarına göre yapılan incelemede Türkiye’nin ilk 100 okulu içerisine devlet okulu girmezken, İstanbul’dan 50’nci sıraya devlet okulu olarak sadece Barbaros İlköğretim Okulu girmeyi başardı. Buna karşın Ankara genelinde ilk 50 içerisinde geçmiş yıllarda da başarısıyla dikkat çeken Ayten – Şaban Diri İlköğretim Okulu 11. sıradan listeye girdi. Ankara sıralamasında 19, İzmir sıralamasında ise 27 devlet okulu ilk 50’de yer aldı. İstanbul ve Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü SBS ile ilgili çalışmaları sitelerinde yayınlamazken İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı çalışmayı sitesinde yayınladı.

İzmir Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye, yayınladığı yazıda yaptıkları projenin yararlı olduğunu, okulların kendi gelişmelerini görerek çalışmalarını yürütmelerini ve tedbirlerini almaları için bu çalışmanın yapıldığını, herhangi bir yarış olması amacıyla yapılmadığını duyurdu.

İŞİN SIRRI: BAŞARILI ÖĞRETMENLER

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Genel Başkanı Cem Gülan, özel eğitim kurumlarının başarısının öğretmen seçiminden kaynaklandığını belirterek “Özel okullar öğretmenlerini seçerken kılı kırk yarıyorlar. Performansı yeterli olmayan öğretmeni çalıştırmıyoruz. Özel okul başarılı olduğu sürece yaşar. Ayrıca devletin büyük bir yükünü de alıyoruz. Özel okullar yüzde 55 kapasite ile çalışıyor. Devletin bizden hizmet alması halinde hem öğretmen istihdamı sağlarız. Hem de yüzlerce öğrencinin daha iyi eğitim almasına katkımız olur” dedi.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.