islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4948
EURO
34,9777
ALTIN
2.439,12
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Kadir Topbaş’ın istifasının gerçek nedeni neydi?

Kadir Topbaş’ın istifasının gerçek nedeni neydi?

Vurulan Kurbağa Denizaltını Dibe Çeker mi?

Uzun yıllar önceydi. Okuduğum fakat yazarını hatırlayamadığm tiyatro eserinde beni en fazla etkileyen bölüm şöyleydi:

Denizaltı dibe doğru batar. Dışarıda kurtarma çalışmaları devam ederken içeride yaklaşan ölümün sıcak nefesi ruhsal bunalımları/teslimiyetleri artırmakta. Tam bu sırada neferlerden biri kumandana doğru yönelerek “Bizi denizin dibine doğru çeken nedir biliyor musunuz komutanım” der ve cevabını kendisi şöylece verir:

– Köyümüzde evimizin yakınında büyükçe su birikintisi vardı. O birikintide vakvaklayan bir kurbağayı tüfeğimle vurdum. Kurbağa geride kan izleri bırakarak batmaya başladı. Batan o kurbağa yok mu komutanım, bizi dibe o kurbağa çekti.

Bir Kurbağa bir denizaltıyı dibe çeker mi? Önemli olan bizim değerlenmemiz değil. O neferin gerçek sebebe veya sebeplere yaklaştıran değerlendirmesiydi.

Süleymaniye Camii İmam-Hatipliği Görevinden Alınışım

1980 ihtilalinden sonra dönemin Diyanet İşleri Başkanlığı yöneticileri zalimce bir tasarrufla beni Süleymaniye Camii imam hatipliği görevinden aldı. Görünür sebeb onların zulüm tasarrufuydu.

Ama ben gerçek sebep olarak Kurucu Meclis üyeliği için İstanbul valiliğine üyelik müracaatımı gördüm. Hizmet edebilmek amacıyla da olsa Ben görevden ayrılmayı göze alınca manen ilişiğim kesildi. Bazı zalimler de zahiri sebebi oluşturdu.

Ülkemizin Uğradığı Felâketler

Ülkemizin son bir asırdır yaşadığı işgaller, darbeler, silahlı terör, iç ve dış sömürüler için ilahiyatçılar, sosyologlar ve tarihçiler çeşitli sebepler gösterebilirler. Kim ne derse desin gerçek sebep İslâm’dan kopuşumuz olmuştur. Ama bunu idrak edebilecek irfan nerede?

Uzunca bir giriş oldu ama gerekliydi

Kadir Topbaş Niçin İstifa Ettirildi?

Kadir Topbaş niçin istifa etti? Etmediği ama ettirildiği görünür sebep olarak malum da…

Gerçek sebep ne? Bize göre hakiki sebep İSKİ’nin bankalaşmasıdır.

Siz Allah’ın insanlara bahşettiği suyu makul bir hizmet bedeli ile satabilirsiniz ve su parasını ödemeyen ve ödeyemeyen ayırımını yaparak abonelere caydırıcı bir mali ceza da verebilirsiniz. Ama bunu aylık 1.4 üzerinden günlük gecikme faizi ile tahsil edemezsiniz. Ederseniz İSKİ’yi bankalaştırırsınız.

Helâl-Haram tanır siyasiler olarak oy alacak sonra da insanların muhtaç olduğu bir kurumu bankalaştıracaksınız? Sizin zalim faizcilerden ne farkınız kalır. Faizi Müslümanlar uyguladığında Haram Helal mi oluyor?

İSKİ’yi İSKİBANK’a dönüştürürseniz barajlarda toplanan sular bentleri aşar ve taşar da sizi de makamınızdan söküp atar. Siz kararın Ankara’da birileri tarafından verildiğini sanırsınız.

Şimdi bazıları ne alaka diyebilir?

Alakayı yalnızca maddi sebeplere indirgeyen irfan özürlülerine bu yazımızın anlatabileceği bir şey yoktur.

Sözü Rabbimize bırakalım:

Uğradığınız maddî veya manevî felaketlerin sebebi bizzat kendi ellerinizle yaptıklarınızdır. Üstelik Allah pek çok hatanızı da bağışlamaktadır.” (Şûra 30)

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.