islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5226
EURO
34,9004
ALTIN
2.430,41
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

MEĞER ADI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DEĞİL KAMÂL ATATÜRK İMİŞ

MEĞER ADI  MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DEĞİL KAMÂL  ATATÜRK  İMİŞ
19 Kasım 2022 10:56
A+
A-

Bilmemiz gerektiği üzere “Mustafa” kelimesi Arapça ve Kur’ân kökenli olup “seçilmiş-seçkin “ anlamına gelir. (Al-i İmran 3/33; Sâd 38/37)

“ Mustafa” Peygamberimizin,  peygamber olarak seçilmiş olduğuna işaret eden   bir vasfıdır. Müslümanlar peygamberimizle ilgisi sebebiyle bu kelimeyi sevmişler ve çocuklarına isim olarak vermişlerdir.

“Kemal” de Arapçadır. “Olgunluk, gelişmişlik , yüksek değer, erdem” manasındadır. Milletimiz bu kelimeyi de benimsemiş. Kim bilir olgun insanlardan olsun diye  çocuklarına  da Kemal  ismini koymuşlardır.

Halkımız bu kelimeyi gerçek özellik ve güzellik anlamına Kemalât şeklinde de kullanmıştır. Bu tür kullanımla alakalı bir anımı hiç unutamıyorum;

Beş hoca arkadaş oturmuş konuşuyorduk, içlerinde tek sakallı olan bendim. Erzincanlı bir amca  da bizi dinliyordu. Ona birimiz hocadır, bakalım  hangimizin hoca olduğunu bilebilecek misin, dedim. Hiç tereddüt etmeden şu cevabı verdi:

  • Hoca sensin, çünkü senin kemalâtın var.

Hulasa “Mustafa Kemal “bir ana babanın çocuğuna verebileceği en güzel isimlerden  biridir. Bunda şüphe de yoktur.

Kemal’i KAMAL Yaptı

Meğer son dönem batıcı Osmanlı Devleti gibi onun yetiştirdiği  batıcılardan olduğu ve İslam ile barışık olmadığı için Mustafa Kemal, ismini sevmezmiş. İsmine liyakatini yitirdiği için olacak Mustafa’yı bırakmış , Kemal’i de KAMÂ/L yapmış.

Tek adam olarak dilediği gibi yönettiği  Büyük Millet Meslisi’nde bir kanunla Atatürk soyadını alınca ve başkalarının almasını yasaklayıcı ikinci bir kanun da çıkartınca resmen KAMAL ATATÜRK adını-soyadını almış ve kullanmış…

Asla aşağılamadan ve tapanlarını üzmeden yalnızca Kamal Atatürk  deisttir deyü bilinen ama itiraf edilmeyen bir gerçeğe parmak bastığımız için yerilir olmaktan korkanlar  ahkâm kesmeye başladılar ve belge istediler. Görmek isteyenler için genel ve özel belge çok.

Belge için Oda TV yazarlarına başvurulabilir ve Oda Kitap kulübünün pazarladığı ilgili kitaplara bakılabilir.

Biz de bu yazımızdaki bilgiler  için yardımcı olalım.

 

 

ETİKETLER: Manşet