islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4945
EURO
34,9060
ALTIN
2.435,64
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Meğer Japonlar da Çağdışıymış

Meğer Japonlar da Çağdışıymış

 

Hürriyet’ten aldığımız habere göre:

Japonya’da Kıyamet tarikatı lideri asılmış.

Ölüm cezasına ilişkin son makalemizi, Batı’yı yarı ilahlaştıran Prof. Dr. Hikmet Sami Türk’ün ölüm cezasını çağdışılıkla nitelemesi üzerine yazmış, gerçek çağdışıların ölüm cezasına karşı çıkanlar olabileceğine değinmiştik.

 

Bilimsel tahminlere göre yeryüzünde on milyona yakın canlı türü var. Bunların her biri yaratıcıları olan Allah’ın yüceliğini yansıtırcasına ihtişamlıdır. Ama bu canlılar içinde en muhteşemi insan türüdür. İnsan en güzel kıvamda yaratılmış varlıktır. Tüm yeryüzü varlıkları onun için yaratılmıştır. Göksel varlıklar da ona hizmetkâr kılınmıştır. İnsan Rabbimiz tarafından denemeye uğratıldığı için iradeli sözleri ve işlerinden sorgulanacak, mükâfatlandırılacak veya cezalandırılacaktır. Daha açık bir anlatımla insan ebedilik takdir edilmiş varlık türüdür.

Biz Yaratanımızın insanlığa son mesajlarını içeren Kur’ân’dan aldığımız bilgiden ve ortak akıl verilerinden hareketle, tasarlayarak kasıtla insan öldürenlere ölüm cezası verilmesini insanlığın hayrına görüyoruz. İnsana saygıyı içeren adil ve caydırıcı bir ceza olarak görüyoruz.

Burada mühim olan ölüm cezasının herhangi bir suça değil kasıtla öldürme suçuna verilmesidir. Bir diğer önemli husus da maktulün varislerine ölüm cezasını düşürme yetkisinin verilmesidir.

Gerçekten Kısas/bire bir ceza denilen bu Kur’ânî ve aklî cezanın gerekliliğini materyalistler değil; iman, akıl ve gönül birlikteliğini kurabilenler kavrayabilir.

Maksadımız konuyu yeniden yazmak değildi. Madde medeniyetini gerçek medeniyet olarak algılayan insanların teknoloji devi olan Japonya’yı nasıl çağdışı olarak kabul edebileceklerine değinmekti.

Malum Hikmet Sami Türk’te örnekleşen yaygın Batı’cı anlayış ölüm cezasını çağdışı görüyor. Japonya ise Kıyamet Tarikatı Lider’ini asmış.

Bilmiyorduk meğer Japonya da çağdışıymış. Evvel yok idi iş bu rivayet yeni çıkmış olsa gerek.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.