islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5065
EURO
34,9070
ALTIN
2.425,83
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Mehmet Görmez hoca üzülmesin TGRT ve Cübbeli’nin karşıtlığı da onun değeridir

Mehmet Görmez hoca üzülmesin TGRT ve Cübbeli’nin karşıtlığı da onun değeridir
7 Ağustos 2017 09:16
A+
A-

Mehmet Görmez hocayı beri kılarak Diyanet İşleri Başkanlığını çokça ve ağır bir şekilde eleştirdim. Onun için bazı eleştirilerimi de erteledim. Önümüzdeki hafta yayınlamayı düşündüğüm “Diyanet’in Neden Toplumsal Bir Ağırlığı Yok” başlıklı yazım da bunlardan biridir.

İslâmi çizgideki çalışmalarımda olsun kendisinden özel ilgi ve yardım görmüş değilim. Böyle iken Mehmet Görmez hocayı korumak istemişimdir.

Onun hakkında en hakşinas değerlendirmelerden biri de Ahmet Hakan’ın 03 Ağustos tarihli yazısı oldu. Hiç şüphesiz Hocamızın kendince haklı mazeretleri olabilir. Büyük ölçüde onayladığım bu yazıyı beraberce okuyalım:

Ahmet Hakan’ın Yazısı

“DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in görevi bırakmasının ardından..

– Kimi “Kızıl Sultan” diyor.

– Kimi de “Ulu Hakan” diyor.

Oysa hakikat, ikisinin tam ortasında bir yerde. Yani şöyle bir yerde:

– Tam itaat etmedi ama çeyrek isyan bile etmedi.

– Bazı küçük meselelerde ses çıkardı ama bazı büyük meselelerde hiç ses çıkarmadı.

– Bazen cesurca çıkışlar yaptı ama tam bir cesaret sahibi olmadı.

– Cübbeli gibilere pek yüz vermedi ama Cübbeli gibilerle hesaplaşmadı.(Benim gibi hesaplaşanlara de yardımcı ol(a)madı. A.R.Demircan)

– Bazen küçük diklenmeler yaptı ama asla devamını getirmedi.

– Camileri çocuklara açtı ama kadınlara tam açamadı.

– Canice öldürülen Suriyeli kadına sahip çıktı ama tecavüze uğrayan erkek çocuklara sahip çıkmadı.

– FETÖ konusunda mahcubiyetini dile getirdi ama başka konularda yaşanması gereken mahcubiyetlere hiç değinmedi.

– Mercedes konusunda iyi bir çıkış yaptı ama yüksek yerden gelen telkine karşı durmadı.”

– Bazen konuştu ama çoğu zaman da sustu.”

Ordu ve Diyanet

35 yıl kadar önce Merhum Nevzat Yalçıntaş hocamız bana şöyle demişti:

“T. C. Devletinin iki önemli kurumu var; Ordu ve Diyanet. Bu iki kurumda nefes alış verişler de kontrol altındadır.”

Cumhurbaşkanımızın desteğine rağmen Diyanet’te jakoben laik zihniyet aşılamıyor mu? Aşılmak istenmiyor mu? Araştırılması lazım. Bu yapılmadan devlette yeni bir yapılanmaya gidilemeyeceği açık. Mehmet hocanın gereğince değerlendirilemeyeceği de zahir.

Soner Yalçın’ın Kısmen Gördüğü

Ahmet Hakan’ın göremediği ama Soner Yalçın’ın kısmen gördüğü, Görmez hocanın lehine olabilecek bir özelliği daha var. Işıkçıların merkezi TGRT ile Cübbeli’nin temsil ettiği Kur’ân ve Sünnet dışı hurafeci zihniyetin ona muhalefeti.

TGRT ve Cübbeli

Her iki zihniyeti de tanırım.

1985 yılında laikliği ihlalden yargılandığım İstanbul Devlet Güvenlik mahkemesinde beraat etmiştim. Dosya içeriğini almak için gittiğimde askeri savcı irticaî örgütler diyerek saydığı cemaatlere ilişkin görüşlerimi sordu. Ben de Ordu ile ilişkili Işıkçıları niye sormuyorsunuz, dedim. Geçiştiriverdi.

Cübbeliye gelince…

Hayatı az çok bilen bir insanım. Üstelik yedi defa ağır ceza ve devlet mahkemelerinde yargılandım. Medyayı ve medyacıları kısmen de olsa tanırım. Kaynağını tam olarak veremem ama birilerinin proje olduğunu bilecek kadar tecrübem var.

Habertürk’te çıkarıldığı üç ayrı programda, sözlü ve yazılı hiç bir belgeye dayanmaksızın bir müslüman için yapılabilecek en büyük iftirayı yaparak benim için “Allah’ın ayetlerini inkâr ediyor, Peygamberimize ve sahâbilerine zina isnad ediyor“ diyebilen Cübbeli tam bir müfteridir. Cübbesi dahil Ehl-i Sünnet ile ilişkisi olmayan müfteri Cübbeli bakın Mehmet hoca için attığı twitte ne diyor:

“Diyanet’e bundan tehlikelisi gelmemiştir diye düşünüyorum. Rabbim, vatana millete bağlı ve Ehli Sünnete sadık hayırlı bir reis nasib eylesin.”

Bana atılan iftiradan biliyorum, siz onun söylediklerinin zıddını alabilirsiniz.

Şimdi soralım: TGRT ve Cübbeli’nin karşıtlığı, Mehmet hocanın lehine bir özellik değil midir?

Not: Cübbeli bir yazımın notuna Ahmet Hakan’ın yorumu sebebiyle aleyhime dava açtı. Yukarıda değindiğim iftiraları sebebiyle bile kendisine dava açmadım. Dava açınca açacaktım ki iftiralarının ardından altı aylık süre geçmişti. Ama bundan sonra açacağım. Bilmesini isterim.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Yorumlar
  1. Şükrü dedi ki:

    Ha şöyle hakkı hakikati görenler de varmış..tebrikler