islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

MEKSİKA’NIN BAŞKENTİNDE İLK KAPSAMLI CAMİ

MEKSİKA’NIN BAŞKENTİNDE İLK KAPSAMLI CAMİ
10 Mayıs 2022 15:00
A+
A-

Meksika İslam Konseyi Başkanı: Meksika’nın başkentinde ilk kapsamlı camiyi inşa etmeye çalışıyoruz, dedi. Meksika’daki Müslümanların sayısının sadece geçen yıl dahi büyük bir yüzdelik oranla arttığına dikkat çekti. Meksika İslam konseyi başkanı, Meksika’nın açık bir ülke olduğunu ve çok kültürlülüğü memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Dünyadaki Müslümanlara

Meksika İslam konseyi başkanı el-Ezheri vaizi şeyh Muhammed Mansur, “dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara” yaptığı özel açıklamalarda, şu anda Mexico City’deki ilk entegre camiyi inşa etme çabalarının sürdüğünü söyledi.

Meksika Müslümanlarına

Whatsapp’a verdiği röportajda Şeyh Mansur, Meksika’daki Müslümanların sayısının az olduğunu; 10.000 Müslüman’ı geçmediğini” açıkladı ve “İspanyolca konuşan vaizlerin eksikliğine” atıfta bulunarak, geçen yıl “Müslümanların sayısının önemli ölçüde arttığını” belirtti. Aynı zamanda bunun “Meksika’daki vaiz sayısında eskisinden daha belirgin bir artış” sonucunu doğurduğunu söyledi.

Başkentin İlk Camisini İnşa Etme Çabaları

Meksika İslam konseyi başkanı, Mexico City’deki cami sayısı hakkında: “başkentte büyük bir cami yok, ancak Polanco bölgesinde bir mescit ve Aragon bölgesinde başka bir mescit var” sözlerini sarf etti. Daha sonra da: “Şimdi Meksika’nın başkentinde ilk entegre camiyi inşa etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Müslümanlar, Halk Ve Resmi Makamlar Arasındaki İlişki Hakkında

El-Ezheri vaizi Muhammed Mansur “Meksika ötekine açık ve farklı kültürlerin çok kültürlülüğünü memnuniyetle karşılayan bir ülke. Bu nedenle Meksika, İslam konseyinin yanında kültürel ve dini yöndeki devlet kurumlarıyla da bir dizi toplantıya katıldı. Birkaçını belirtmek gerekirse, son toplantımız dinler konseyi ile gerçekleştirilen bir toplantıydı. Meksika İslam konseyi başkanı olarak devlet ile katıldım ve Müslümanları resmi makamlar önünde temsil ettim. Meksika’daki devlet kurumları ve diğer dinlerin temsilcileri ile büyük ve kalıcı bir iletişim var.” dedi. Aynı zamanda “Burada hepimiz dinlerin olumlu bir rol oynayabileceği tüm toplumsal konularda iletişim kurmaya ve danışmaya istekliyiz” sözlerini de ekledi.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.