islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Balkan Müslümanlarının Yeni İmtihanı Korona

Balkan Müslümanlarının Yeni İmtihanı Korona
8 Nisan 2020 11:57
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Balkanlarda yaşayan ve son yüz yirmi yıldır defalarca soykırım, katliam, asimilasyon, baskı altındaki Müslüman topluluklar son dönemde artan Korona krizine karşı zorlanıyorlar. Balkanlarda eski sosyalist dönemden kalma bürokratik gelenekler, yolsuzluk ve ahbap-çavuş ekonomisi, sağlık sektörünün bir dönüşüm yapamamış olması ve en önemlisi de sağlık çalışanlarının daha yüksek maaş ve hayat şartlarının sunulduğu Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerine göçmeleri genel olarak Korona virüsü karşısında yeterli cevap verilememesine yol açmakta.

Bununla birlikte henüz vaka sayıları kontrol edilebilenin çok üzerine çıkmış değil. Bir aydan fazla süredir vaka blunan 3 milyonun üzerinde kişinin yaşadığı Bosna Hersek’te resmi sayılar dünkü verilere göre 674, Arnavut ağırlıklı 2 milyonluk ülkeler olan Arnavutluk ve Kosova’da da 377 ve 145. Bununla birlikte sayıların bunun çok üzerinde olmasından korkulmakta.

Diğer Balkan ülkelerine bakıldığında vakalar bunların üzerinde.  Sancak bölgesinde Müslümanların yaşadığı Sırbistan’da 2,200, bir milyon Müslümanın yaşadığı Bulgaristan’da 549, Batı Trakya bölgesinde ve Mülteci kamplarında Müslümanların bulunduğu Yunanistan’da 1755, az sayıda Boşnak Müslümanın yaşadığı Hırvatistan’da 1222, Arnavut ve Türk Müslümanların yaşadığı Kuzey Makedonya’da 570, Boşnakların ve Arnavutların nüfusun dörtte birini oluşturduğu Karadağ’da 233. Karadağ’da üç hafta öncesine kadar hiç vaka yoktu.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.